Škoda Superb

Ajoneuvot Koeajo 26.8.2017

Koeajo: kansanauton lippulaiva sai lisää luksusta – Škoda Superb Combi

Uusi Škoda Superb tarjoaa peruutuksiin mainion avustimen, joka tarvittaessa myös jarruttaa estääkseen parkkikolhut. Myös mukavuusvarusteita ja liitettävyyttä on tullut lisää. Hyvää: peruutusjarruavustin, käytännöllinen ja järkevä ylellisyys. Huonoa: peruutuskamera vasta lisävarusteena.

Koeajossa Škoda Superb Combi osoitti, että peruutusavustin on hereillä. Peruutus päin maitohorsmia tyssäsi napakkaan pysäytykseen, kiitos Superbin peruutusjarruavustimen. Pysäköintitutkaan liitettynä avustin havaitsee esteet myös auton etupuolella. Tämä apulainen voi hyvinkin säästää kuljettajan monilta turhilta pikkukolhuilta parkkipaikoilla tai vaikka kotipihassa.

Škoda Superb

Jos turvallisuusvarusteet aktivoituvat törmäyksen seurauksena, Superb soittaa automaattisesti hätäpuhelun. Kun puhe- ja datayhteys on auki hätäkeskukseen, se lähettää sinne kaikki tarpeelliset tiedot. Toki hätäpuhelun voi soittaa myös itse painamalla katossa olevaa hätäpuhelunäppäintä.

Tällä Care Connect -nimellä kutsutulla toiminnolla saa tarvittaessa avustusta ja apua myös auton vikatilanteissa. Care Connect -toiminnot ovat kaikkien tietoviihdejärjestelmien vakiovarusteena Ambition varustelusta alkaen.

Connect-sovellus mahdollistaa auton joidenkin toimintojen käytön etäyhteydellä. Älypuhelimella voi esimerkiksi käyttää polttoainetoimista lisälämmitintä ja tarkastaa, että auton ikkunat on kiinni, ovet lukittu ja valot sammutettu. Sovellus auttaa myös etsimään auton parkkipaikalta näyttämällä sen karttasijainnin. Lisäksi auton äänitorven ja vilkut voi kytkeä etänä päälle etsintää helpottamaan.

Mukavuus on luksusta

Kun kyseessä on merkin luksusmalli, hierova ja tuuletettu kuljettajan istuin säätömuisteineen tuntuu luontevalta. Kuljettajan istuimen hierontatoiminto on saatavilla istuimen muistillisen sähkösäädön ja istuintuuletuksen yhteyteen.

Digitaalinen puheenvahvistus puolestaan lähettää mikrofonin ja takakaiuttimien avulla kuljettajan ja etumatkustajan äänen selvemmin kuultavana takamatkustajille.

Ajettavuuden kannalta hyödyllistä on automaattinen taka-akseliston tason säätö, joka reagoi auton kuormaan ja säilyttää maavaran vakiona.

Ulkonäössä huomion kiinnittävät uudet 19-tuumaiset kevytmetallivanteet ja L&K-varustetasoon kuuluvat kromiset koristelistat auton kyljissä.

Nelivetoisen ja kaksilitraisen Škoda Superb Combin listahinta L&K-varustelulla ja DSG-automaatilla on 51 748 euroa. Lisävarusteet nostivat koeajetun auton hinnan 55 556 euroon.

Lisätietoja: www.skoda.fi/superb-combi

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Škoda

Kaikki koeajot

Uusimmat