Ajoneuvot | Autonäyttely | Pariisi 2018 | Uutinen | 2.9.2018

Lexus RC uudistuu isoveljen ehdoilla

Näyttävä LC inspiroi Lexus RC:n mallipäivitystä.

Jaa artikkeli

Näyttävyys on coupélle kaikki kaikessa. Sitä korostaakseen Lexus uudistaa neljän vuoden ikään ehtinyttä RC-malliaan lainaamalla malliston lippulaivan Lexus LC:n yksityiskohtia.

Keulasta päivitetyn RC:n erottaa helpoiten ajovaloista ja maskista. Aiemmin puskuriin sijoitetut bumerangimaiset päiväajovalot on nyt yhdistetty varsinaisiin valoumpioihin, kun taas koko maskin pinta-alaa verhoaa ristikkokuvio.

Lexus RC

Auton perään Lexus kertoo lisänneensä ilmakanavia, joiden kerrotaan parantavan auton vakautta ja ajettavuutta. Lexus RC:n voi viimeistellä 11 ulkovärillä, ja tarjolla on esimerkiksi pirteä keltainen.

Pääpaino yksityiskohdissa

Hienosäätöä on tarjolla sisätiloissakin: lämmityslaitteen ja audiojärjestelmän paneelit on nyt viimeistelty ”harjatusti”. Keskikonsolin kuljettajalle rannetukea tarjoava kyhmy on muotoiltu uudelleen ja siihen on lisätty tikkauksia. Ja jos budjetti ei aivan riittänyt LC:hen, voi RC:n ratissa saada lohtua lippulaivamallin kanssa jaetusta analogisesta kellosta.

Lexus RC

Lexus kertoo myös ajettavuuspuoleen tehdystä hienosäädöstä. Aerodynaamisen hienosäädön lisäksi iskunvaimentimet on uusittu ja jousituksen puslia on jäykistetty. Lexus kertoo myös RC 300 -mallia vauhdittavan 2-litraisen turbomoottorin saaneen välittömämmän luonteen.

Esitellään Pariisin autonäyttelyssä

Suomen myyntiohjelma kattaa perusmalleista vain RC 300h -hybridin, jonka voimalinjan muutoksista lehdistötiedotteessa ei mainita. Toisena vaihtoehtona tarjolla on rouhea viisilitrainen Lexus RC F-menomalli.

Lexus RC

Uudistunut Lexus RC esitellään ensimmäisen kerran Pariisin autonäyttelyssä 2. lokakuuta.

Jaa artikkeli

Keskustelu