Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 24.10.2022

Lexus UX 300e sai uuden akun – tuloksena lähes puolet lisää toimintamatkaa

Lexuksen kompaktimpi sähköcrossover saa mallivuodelle 2023 muutakin uutta, mutta 40 prosentin korotus toimintamatkaan on huomionarvoinen juttu.

Vaikka hiljattain kasvonsa paljastanut RZ onkin Lexuksen ensimmäinen puhtaasti sähköautoksi suunniteltu malli, ehti UX -crossoverin täyssähköversio 300e kuitenkin parisen vuotta aiemmin avaamaan siltä osin pelin. Näin Lexus itse asiassa lanseerasi sähköauton ennen emomerkki Toyotaa, jonka bZ4X:ään RZ:kin perustuu. Tässä vaiheessa UX 300e:n on aika uudistua, ja sen se tuntuu tekevän RZ:n vanavedessä.

300e:n ajoakun kokonaiskapasiteetti nousee aiemmasta 54,3:sta aina 72,8:aan kilowattituntiin asti. Uusi akku on hyvin lähellä bZ4X:n ja sen sisarmallien 71,4 kWh:n lukemia. Kapasiteetin mukana todellakin myös toimintamatka ottaa 40 prosentin harppauksen, WLTP-syklillä noustaan 299:stä 450:een kilometriin, mikä on samaa luokkaa, kuin RZ:ssa sisarmalleineen. Valmistaja itse kehuukin, että Urban Explorer 300e:llä pääsee nyt yhdellä latauksella Nizzasta Firenzeen.

Muutakin uutta

UX:n hybridiversio uudistui jo aiemmin kuluvana vuonna. 300e:n sisätilojen uudistus mukailee tätä aiemmin nähtyä muun muassa tietoviihdepuolella. Jatkossa kojelaudalla kelluu siis malliversiosta riippuen aiempaa suurempi, joko 8- tai 12,3-tuumainen monitoiminäyttö. Niin ikään älypuhelinliitettävyyteen ja pilvipalveluihin tulee laajennuksia ja parannuksia. Turvallisuuspuolelle uutta tuovat Lexus Safety System +:n lisäykset, jotka koskevat ajoavustimia. Adaptiivinen vakionopeudensäädin osaa ottaa huomioon tiukemmat kurvit. Samaan sarjaan kuuluvat myös aktiivinen risteysavustin sekä Emergency Steering Assist.

Kaiken kukkuraksi myös tyyli uudistuu yhtä ulkoväriä ja yhtä verhoilukuosia rikkaammaksi. Japanilaista Kagome-koripunosta mukaileva kuosi yhdistyy istuimissa vaaleaan Hazel-nahkaan. UX:n rohkeita muotoja korostamaan on puolestaan sekoitettu kuvien uusi Sonic Platinum -ulkoväri.

Uudistuneen Lexus UX 300e:n toimitukset asiakkaille alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan ensi vuoden toukokuussa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Lexus

Kaikki koeajot

Uusimmat