Ajoneuvot | Uutinen | 4.4.2019

Maistiainen: kompaktisti kurvikas – Mercedes-Benz CLA Coupé

Jos mielessään yhdistää A-sarjan teknologian CLS:n tyyliin, ollaan jo pitkällä Mercedes-Benz CLA:n olemuksessa.

Jaa artikkeli

Uudistuneen A-sarjan myötä Mercedes on käymässä läpi koko kompaktiautomallistoaan. A-sarjan sedanin ja B-sarjan jälkeen vuorossa on uusi Mercedes-Benz CLA, jota valmistaja inttää nelioviseksi coupéksi. Niin tai näin, tyyliesikuvana CLA:lle on jälleen toiminut uusi CLS. Mustaa koria piristävät oranssit yksityiskohdat juontuvat Edition 1 -erikoismallista.

Mercedes-Benz CLA Coupe

Edelliseen CLA:han verrattuna uusi mallipolvi on kasvanut pituutta 48 mm, josta akselivälin osuus on 30 mm. Leveyttä on tullut 57 mm, mutta korkeudesta on nipistetty 2 mm.

Mercedes-Benz CLA Coupe

A ja B vastaavat myös lähes kaikesta uutuuden teknologiasta. Niinpä moottori-, vaihteisto- ja voimansiirtovalikoimasta ei löydy yllätyksiä ainakaan tässä vaiheessa mallikaarta. Tarjolla on tuttu joukko ajoavustimia, mukavuusvarusteita ja niitä hallitsevaa MBUX-käyttöjärjestelmää.

Sisätiloissa uusi CLA yhdistää CLS:n tyköistuvan tyylin A-sarjan nuorekkuuteen. Muotoiltujen istuinten ja matalien karmittomien ikkunoiden parina on Aakkosesta tuttu minimalistinen kojelauta, jota hallitsevat MBUX:n kaksoisnäytöt. Edellispolveen verrattuna kasvaneet tilat riittävät neljälle keskikokoiselle aikuiselle.

Mercedes-Benz CLA Coupe

Palaamme uuden CLA:n ajotuntumiin lähempänä pääsiäistä, myynnin alkaessa toukokuussa. Tulossa on myös CLA Shooting Brake -trendifarkku.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu