Ajoneuvot | Esittely | 29.5.2019

Maistiainen: muotoseikkoja etsimässä – Porsche Cayenne Coupé

Porsche Cayenne Coupé venyttää korimuotojakin enemmän mielikuvia siitä, mitä malli on ja ei ole.

Jaa artikkeli

Porsche Cayenne Coupé hämmentää, sillä kyseessä ei ole sen enempää coupe kuin muidenkaan linjakaskattoisten katumaasturien kohdalla. Yhtiö on myös erikoisesti päättänyt hyödyntää 911-kulmaa korostaessaan uuden mallin ikkunasilhuettia. Kaksitonnisella neliovisella katumaasturilla ja takamoottorisella urheiluautolla on valmistajasta huolimatta melko vähän yhteistä.

Porsche Cayenne Coupé

Niin tai näin, komealla takaluukulla varustettu fastback on myös ottanut oppia kilpailijoiden virheistä. Lukemattomat kerrat kookkaat katumaasturit on kutistettu ahtaiksi möhköiksi sotkemalla auton käytännöllinen kattolinja. Porsche on kuitenkin varautunut tilanteeseen Cayenne Coupén kanssa, sillä yhtiö on laskenut takaistuimia lähes samassa suhteessa matalamman katon kanssa.

Porsche Cayenne Coupé

Lopputuloksena on yllättävän tilava katumaasturi neljälle tai viidelle, takapenkkiversiosta riippuen. Tavaratilaa on 625 litraa. Ulkoisesti Cayenne Coupé näyttää urheilullisemmalta, sillä auto on hiukan perusmallia pidempi, leveämpi ja matalampi. Olemusta on viilattu matalammaksi tuulilasista lähtien. Takalasin yläreunassa olevan spoilerin lisäksi takaluukusta löytyy aktiivinen takaspoileri hiukan perus-Panameran hengessä.

Porsche Cayenne Coupé

Tällä hetkellä Porsche Cayenne Coupé on saatavissa 340, 440 tai 550 hevosvoiman versioina. Voimalinjoissa tai auton tekniikassa ei ole merkittäviä yllätyksiä perus-Cayenneen verrattuna ja Porsche kuiskuttelee jo avoimesti lataushybridiversion, tai kahden, saapumisesta myöhemmin.

Porsche Cayenne Coupé -malliston hinnat alkavat Suomessa 146 434 eurosta.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Porsche

Jaa artikkeli

Keskustelu