Fiat 500C

Ajoneuvot Uutinen 20.5.2016

Maistiainen: uudistunut Fiat 500C 1.2

Fiatin retrokuumeeseen vastanneen 500:n facelift on erinomainen osoitus siitä, että jos se ei ole rikki, ei sitä tarvitse korjata.

Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet auton sisällä, jolloin kyse on lähinnä lievästä ajanmukaistamisesta nykyaikaisen autoilijan vaatimuksiin. Nopealla kokeilulla ratkaisut näyttöruutuineen sopivat edelleen hyvin 500:n retrohenkeen. Ulkopuolella faceliftin muutokset ovat huomattavan minimalistisia, koostuen ajovalojen ja puskureiden hienosäädöistä.

Maistiainen: uudistunut Fiat 500C 1.2 Lounge Start&Stop

Maitokahvin värinen katto sopii auton ilmeeseen.

Mintunvihreä kangaskattoinen 500C on loistavan makea ajoneuvo kevätpäivän auringossa. Avokatto sopii auton luonteeseen erinomaisesti, joskin mekanismi aiheuttaa hiukan ääniä. 1,2-litrainen moottori riittää 69 hevosvoiman turvin pikkuruiselle Fiatille muuten, mutta alaväännön puutteen vastapainoksi ei ole luvassa erityisen pirteää pörinää yläkierroksillakaan. Onneksi vaihteensiirto on sopivan napakka, mutta moottorin rajallisten voimavarojen takia vaihdekeppiä voi joutua hämmentämään esimerkiksi silloin, kun ylämäki yllättää kesken katon operoinnin.

Maistiainen: uudistunut Fiat 500C 1.2 Lounge Start&Stop

Jousituksen suhteen 500C voisi vierailla Ranskan Rivieralla, sillä pieni ranskalainen pehmeys tekisi autolle hyvää. Napakalla alustalla on haettu urheilullisuutta, mutta esimerkiksi ohjaus ei ole samalla tasolla, joten mukavampi kyyti sopisi auton kruisailevaan luonteeseen.

Maistiainen: uudistunut Fiat 500C 1.2 Lounge Start&Stop

Lounge-varustetaso on tunnelmaltaan nimensä mukainen.

Fiat 500C:n faceliftin voidaan sanoa onnistuneen, sillä auto tuntuu edelleen pirteältä ja raikkaalta vaihtoehdolta. Fiat 500C 1.2 69hv Lounge Start&Stopin hinnat alkavat 18 390,40 eurosta.

Maistiainen: uudistunut Fiat 500C 1.2 Lounge Start&Stop

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Fiat

Kaikki koeajot

Uusimmat