Ajoneuvot Uutinen 10.6.2022

Mercedeksen massiiviseen takaisinkutsukampanjaan kuuluvista autoista lähes 5 000 on rekisteröity Suomeen

Mercedes-Benz on ilmoittanut kutsuvansa lähes miljoona vuosina 2004 – 2015 valmistamaansa SUV-autoa tarkistukseen mahdollisesti vaarallisen jarruvian vuoksi. Joukkoon mahtuu suomalaisiakin yksilöitä.

Yhdysvalloista alkanut takaisinkutsukampanja laajeni maailmanlaajuiseksi, kun jarruvian riski koskettaa tarkalleen 994 407 ajoneuvoyksilöä. Kampanja koskee 11 vuoden aikajänteellä USA:ssa valmistettuja ML- ja GL-sarjojen maastureita sekä R-sarjan luksustila-autoja.

Vuosimallien perusteella laskettuna kampanjaan kuuluvat ML-sarjasta korimallit W164 sekä W166 juuri ennen muuttumistaan GLE-sarjaksi. GL:n kohdalla mallit ovat vastaavasti X164 ja X166. R-sarjaa valmistettiin vain yhdessä polvessa. Kuvassa W164:ää edustava ML 500.

Vehon mukaan lähes miljoonan takaisinkutsutun yksilön joukossa on täsmälleen 4 851 Suomeen rekisteröityä autoa. Niidenn tarkistukset suoritetaan porrastetusti seuraavien kuukausien aikana, ja ensimmäiset autot on jo tarkistettu.

Takaisinkutsukampanjassa on kyse jarrutehostimen kauluksesta, joka saattaa kerätä kosteutta. Ajan saatossa tämä kosteus voi aiheuttaa tehostimeen korroosiota, mikä saattaa johtaa jarrutehon laskuun. Ääritapauksessa jopa jarrujen menetys voi olla mahdollista.

Käytännössä homma menee siten, että riskiyksilöt tuodaan merkkikorjaamolle tarkistettaviksi, ja mikäli vikaa – tässä tapauksessa korroosiota – havaitaan, tehdään tarvittavat korjaukset. Omistajalle ei tästä minkäänlaisia kustannuksia koidu, vaikka etenkin vanhimman pään yksiöiden takuut, huolenpitosopimukset ynnä muut siteet valmistajaan ovatkin mahdollisesti katkenneet jo pitkälle toista vuosikymmentä sitten.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat