Ajoneuvot Koeajo 14.1.2014

Koeajo: Mercedes-Benz E 300

Viimeistelty kokonaisuus heille, joilla lompakko kestää. Hyvää: äänieristys, kulutus, ajettavuus, vaihteisto. Huonoa: hinta, valikot.

Taksitolpilta tuttu E-sarjalainen hybridinä on sekä rengin että isännän mieleen

Keväällä kasvojaan kohottanut johtotähti on voimakas, hiljainen ja mieluisa työpaikka taksirengille. Ja isännän mieleen on aisoissa pysyvä kulutus.

Mercedes-Benzin E-sarjalaisen yli paritonninen hybridiversio kulutti sekalaisessa maantie- ja kaupunkiajossa keskimäärin hieman yli kuusi litraa sadalla kilometrillä. Jos ajaa kevyellä pintakaasulla ja välttää pahimmat ruuhkat, arkikulutus laskee hyvinkin alle viiden litran.

Matka jatkuu nyykähtelyittä

Mercedes-Benzin hybridiratkaisu on ajajan näkökulmasta yhtä voimalinjan kanssa. Poltto- ja sähkömoottorit vuorottelevat vetovastuussa jouheasti ja toisistaan riippumatta. Vastuunjaon havaitsee nuolten väristä ja virtaussuunnasta.

Näyttöä on vilkuiltava aktiivisesti, jos haluaa ajaa mahdollisimman taloudellisesti.

Sähkö vain apulainen

Sähkömoottori on vain matkanteon apulainen. Sähkön voimin voi ajaa kilometrin verran ja korkeintaan 35 kilometrin tuntivauhtia. Mersu on kehittänyt edelleen jarrutusenergian talteenottoa.

Litium–ioni-akut latautuvat polttomoottorin avulla hidastaessa ja jarruttaessa. Kun jarrupoljinta painetaan tai auto kulkee vapaalla kaasua painamatta, sähkömoottori alkaa toimia laturina ja polttomoottori sammuu.

Sailing-toiminto sallii sen, että moottori voi olla sammutettuna alamäessä 160 kilometrin tuntinopeuteen asti.

Veikeä kamera

Järkevimmästä päästä mersun lisävarusteita on ympäriinsä näkevä kamera, jonka saa osana pysäköintipakettia. Sen autoveroton hinta premium business -malleissa on 890 euroa.

Pysäköinti on ahtaissa pysäköintihalleissakin vaivatonta, sillä näytössä on kuva auton ympäriltä lintuperspektiivistä. Saa olla aika tohelo autoilija, jos saa raapaistuksi kyljen betonipylvääseen.

Neljästä kamerasta yksi sijaitsee jäähdyttimen säleikön keskellä, yksi molemmissa ulkopeileissä ja neljäs kamera takaluukun kannessa.

Virtuaalinen näkymä kattaa noin kolmen metrin alueen auton edessä ja takana. Eri kameroiden näkymän voi valita myös erikseen.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat