Malcom Wilson

Ajoneuvot Moottoriurheilu Uutinen 28.7.2018

Neste Ralli: tallipäällikkö Malcom Wilson kehuu Teemu Sunisen suorituksia

Pitkän linjan tiimipomo on ajattanut lukuisia suomalaisia rallistaroja, ja perinne jatkuu. Nyt Fordin tähtäimenä on toistaa edellisvuoden mestaruudet.

Malcom Wilson on yksi rallimaailman vakiokasvoista. Suomalaisille britti on tullut erityisen tutuksi: paitsi, että hän ajoi aikanaan itse meikäläisiä legendoja vastaan – ralliura kattoi kaikkiaan vuodet 1977–1995 – omassa M-Sport -tallissaan Wilson on ehtinyt ajattaa niin Juha Kankkusta, Marcus Grönholmia, Mikko Hirvosta kuin Jari-Matti Latvalaakin.

Tiimin tuorein suomalaislupaus on Teemu Suninen, joka kohahdutti vuosi sitten ajetussa Neste Rallissa taistelemalla palkintokorokesijoituksista. Tänä vuonna otteet Jyväskylässä ovat niin ikään olleet hyvin vahvoja.

– Kaikista uusista kuskeista Teemussa vaikuttaa olevan eniten potentiaalia. Vauhti on kohdallaan, etenkin kun ottaa huomioon hänen rajallisen kokemuksensa. Olen hänen kehitykseensä hyvin tyytyväinen, Wilson kehuu.

Malcom Wilson

Teemu Suninen on vakuuttanut Malcolm Wilsonin vauhdillaan.

Hänen mukaansa Sunisen jatkosopimuksesta ei ole vielä päätetty, mutta loppukauden ohjelma on selvillä: suomalainen osallistuu kaikkiin Neste Rallin jälkeen ajettaviin MM-osakilpailuihin.

Voittamisen poltetta

Wilson itse suhtautuu vaatimattomasti asemaansa suomalaisen rallin ”kummisetänä”.

– Luulen, että Timo Jouhkia voi pikemminkin kutsua kummisedäksi, Wilson viittaa pitkäaikaiseen rallimanageriin, jonka ansiosta moni suomalainen on noussut lajin kirkkaimmalle huipulle. Jouhkin kanssa työskentely alkoikin jo 1990-luvun vuosina.

Wilson on ollut rallissa mukana hyvin pitkään. Mistä mies saa edelleen poltetta lajia kohtaan kaikkien näiden vuosien jälkeen?

– En ole koskaan menettänyt uskoani voittamiseen: meillä on yhä tarvittava henkilöstö, resurssit sekä omistautuminen, jotka siihen tarvitaan. Kun sitten saimme mahdollisuuden palkata Sebastienin talliimme, tartuimme siihen molemmin käsin. Menestys on se, mikä ajaa eteenpäin, Wilson hymyilee.

Malcom Wilson Teemu Suninen

Sunisen ajonäyte Vesalan testierikoiskokeelta.

Mestaruusjahti käynnissä

Wilsonin johtama tiimi on hallitseva tuplamestari, sillä M-Sport nappasi viime vuonna sekä kuljettajien että valmistajien mestaruudet ykköskuskinsa Sebastien Ogierin johdolla.

Tänä vuonna talli on ollut takaa-ajoasemissa, sillä ennen Neste Rallia Hyundai oli sijoittunut molempien MM-sarjojen kärkeen. Titteli ratkaistaankin nyt Ogierin ja korealaistallin Thierry Neuvillen kesken.

Etuna on se, että Ford on tällä kaudella valmistajana aiempaa enemmän mukana M-Sportin toiminnassa.

– Suurin muutos on tapahtunut teknisellä puolella – erityisesti aerodynamiikassa, missä Ford antaa meille olennaisesti enemmän tukea, Wilson kiittelee.

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Keskisuomalainen / Antti Yrjönen, Keskisuomalainen / Sami Saarenpää

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat