Nissan sähköistää polttomoottorit Euro 7

Ajoneuvot Uutinen 3.4.2022

Nissan sähköistää kaiken ensi vuodesta alkaen – pelkät polttomoottorit hiipuvat historiaan

Vuodesta 2023 alkaen Nissan ei tuo enää Eurooppaan vain polttomoottoreilla varustettuja autoja. Sen sijaan luvassa on lukuisia hybridejä ja sähköautoja.

Nissanilla on tehty päätöksiä polttomoottorein varustettujen autojen suhteen. Japanilaisvalmistaja on päättänyt, että se ei enää investoi henkilöautojen Euro 7 -luokan polttomoottoreihin lainkaan, joten jo ensi vuodesta alkaen, Nissan ei tuo enää Euroopan markkinoille pelkällä polttomoottorilla varustettuja autoja.

Nissan on julkistanut Ambition 2030 -ohjelman, jolla se tähtää täyteen, sata prosenttiseen sähköistysasteeseen vuoteen 2030 mennessä. Jo vuonna 2026 Nissanin tavoitteena on, että 75 prosenttia sen myymistä autoista olisi sähköistettyjä.

Tänä vuonna Nissan tuo markkinoille jo liudan autoja, jotka ovat tekniikaltaan hybridejä tai täyssähköautoja. Nissan Juke, Qashqai e-Power sekä X-Trail e-Power -hybridit ovat esimakua Nissanin tulevasta sähköistymisestä. Nissan Juke Hybridissä on polttomoottorin lisäksi kaksi sähkömoottoria, joista toinen on niin sanottu päämoottori. Autolla voi lähteä liikkeelle pelkällä sähköllä ja sillä voi myös ajaa kaupungissa sähkön voimin niin pitkään kun 1,2 kilowattitunnin kokoisessa ajoakussa vain riittää latausta.

Nissan hyödyntää tulevaisuudessa autojen valmistuksessaan voimakkaasti Renault-Nissan-Mitsubishi-kumppanuuksia, joten esimerkiksi tuleva Nissan Juke käyttää samaa teknologiaa kuin esimerkiksi Renault Captur ja Renault Clio.

Nissan Qashqain ja X-Trailin e-Power -voimalinja on puolestaan suunniteltu siten, että polttomoottori toimii autossa vain generaattorina, joka tuottaa sähköä auton akustolle, joka puolestaan pyörittää sähkömoottoria, joka taas liikuttaa autoa. Nelivetoisessa X-Trailissa vetoa tarjoavia sähkömoottoreita on kaksi ja nelivetovoimalinja on nimetty e-4orce:ksi. Moottori kertoi Nissanin tulevasta Qashqai-mallista tammikuussa.

Nissanin sähköisessä lähitulevaisuudessa Nissan Leaf sekä äskettäin lanseerattu Ariya ja pakettiauto Townstar ovat Nissanin täyssähköautot. Nissan Leaf on ehtinyt jo kolmanteen sukupolveensa ja Ariya on puolestaan Nissanin ensimmäinen täyssähköinen crossover-malli. Townstar puolestaan korvaa hyvän suosion saaneen täyssähköisen e-NV200 -pakettiautomallin.

Nissan Leaf valmistetaan jo Sunderlandissa Englannissa, johon Nissan on rakentanut EV36Zero-keskuksen. EV36Zero on osa Nissanin pyrkimystä saavuttaa hiilineutraalius Nissanin tuotteiden koko elinkaaren ajan. Nissanin EV36Zero-projekti yhdistää autojen ja akustojen tuotannon käyttövoimanaan uusiutuvat energialähteet.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat