Ajoneuvot | Uutinen | 16.4.2019

Norjalainen DNB aloittaa uuden autorahoitusyhtiön Suomessa

Bassadone Automotive Nordicin ja DNB:n yhteisyritys lupaa uusia rahoitustuotteita ja entistä helpompia tapoja ostaa autoilua palveluna.

Jaa artikkeli

Bassadone Automotive Nordic jatkaa tietään suomalaisen autokaupan toiminnan uudistajana. Uusien autojen maahantuojana ja Autoverkkokauppa.fi:stä tuttu yritys lanseerasi syksyllä autovakuutuksen ja nyt on vuorossa autorahoitus.

– Tavoitteemme on, että pystymme tuomaan kaikki autoon liittyvät palvelut saman katon alle. Asiakas pystyy silloin ostamaan meiltä kokonaisia palvelupaketteja yhdellä selkeällä kuukausimaksulla, sanoo Bassadone Automotive Nordicin toimitusjohtaja Antti Ruhanen.

Tyhjästä autorahoituspalvelua ei luoda. Kumppanina on norjalainen DNB, joka on yksi Norjan ja Ruotsin suurimmista autokaupan rahoitusyhtiöistä. Uuden yhteisyrityksen, DNB Auto Financen, tavoitteena on kehittää omistajayritysten liiketoimintoja Suomessa. Yhtiö on DNB Finansin tytäryhtiö, jossa myös Bassadone Automotive Nordic on omistajana mukana.

Digitaalisuus avainasemassa

– Yhteistyö Bassadonen kanssa Suomessa on meille tärkeä mahdollisuus markkina-alueella, missä emme ole aiemmin toimineet. Haluamme laajentaa yhdessä palveluitamme Suomeen ja tarjota täällä yhtä hyviä rahoituksellisia ja digitaalisia ratkaisuja kuin Norjassa ja Ruotsissa, sanoo Stefan Davidsson, DNB Finans Bilfinansieringin Pohjoismaiden johtaja.

– Yhdelläkään Suomessa toimivalla rahoitusyhtiöllä ei ollut tarjota sellaista digitaalista osaamista ja digitaalisia palveluja, joita Bassadone tavoittelee, Antti Ruhanen kertoo.

– Yhteisyrityksen perustaminen DNB Finansin kaltaisen vakiintuneen ja Pohjoismaissa tunnetun toimijan kanssa on meille tärkeä ja strateginen askel kasvun jatkamiseksi Suomessa. Olemme erittäin tyytyväisiä tähän viimeisimpään liiketoimintamme kehitysaskeleeseen, koska se tekee meistä entistä vahvempia. Sekä jälleenmyyjämme että kuluttaja-asiakkaamme tulevat hyötymään tästä.

Kuukausimaksulla saa koko palvelun

Kehitysidean ytimessä on kuukausimaksullinen autoilu.

– Luomme helpon paketin, joka sisältää kaiken tarpeellisen autoiluun. Paketin voi ostaa kuukausirahoituksella, jolloin kulut ovat aina tarkkaan tiedossa etukäteen ja myös vaihto uuteen autoon eli uuteen palveluun helppoa, Ruhanen hahmottelee.

Uusia tuotteita ei vielä paljastettu, mutta luvassa on ainakin jatkoa Autoverkkokauppa.fi:n jo käytössä olevalle uusi auto vuodeksi -rahoitusmallille.

Leveät hartiat Norjasta

DNB Finansin rahoituskantaan Norjassa ja Ruotsissa kuuluu yli 500 000 autoa. Suomessa uusia henkilöautoja rekisteröitiin 120 000 kappaletta vuonna 2018. Tällä hetkellä DNB Finansin osuus Ruotsin autokaupan rahoitusmarkkinoista on 23 prosenttia ja Norjassa 24 prosenttia. Vuonna 2018 DNB Finans Norden kirjasi uusia autokauppoja noin 28 miljardin Norjan kruunun (n. 2,8 mrd. EUR) arvosta ja sillä on 163 työntekijää. Viime vuosina DNB Finans on panostanut vahvasti tekniseen kehitykseen ja asiakaskokemusta parantaviin ja helpottaviin edistyksellisiin digitaalisiin ratkaisuihin.

Bassadone Automotive Nordic aloitti toimintansa vuonna 1997 Suomessa ja Baltiassa, ja maahantuo 10 automerkkiä. Sen toimintoihin kuuluu myös Autoverkkokauppa.fi, Suomen ensimmäinen digitalisoitu uusien ja käytettyjen autojen verkkokauppa. Bassadone myy vuodessa noin 17 000 autoa Suomen markkinoilla ja 8 200 autoa Baltiassa. Sen markkinaosuus Suomessa on 13 prosenttia ja Baltiassa 8 prosenttia, ja yhtiöllä on kaikkiaan 220 työntekijää.  Autoverkkokauppa.fi on kasvanut muutamassa vuodessa nopeasti ja oli viime vuonna Suomen suurin uusien autojen jälleenmyyjä.

Jaa artikkeli

Keskustelu