Volkswagen up! GTI

Ajoneuvot Uutinen 30.5.2017

Nostalginen uutuus – Volkswagen up! GTI astelee Golfin jalanjäljissä

Ensi vuonna saapuva Volkswagen up! GTI tuo alkuperäisen Golf GTI:n hengen Wolfsburgin pikkuiseen.

Vuonna 1976 esitelty Volkswagen Golf GTI aloitti ikonisen malliversion voittokulun 110 hevosvoiman turvin. Ensimmäisen korimallin Golf kiihdytti niiden turvin 0–100 km/h 9,0 sekunnissa, auton painaessa 810 kilogrammaa. Huippunopeus oli rivakat 182 km/h.

Volkswagen up! GTI

Nyt Golf GTI Mk 1 saa hengenheimolaisen Volkswagenin pienestä kaupunkiautosta, up!:sta. Turvavarusteidenkin takia 997 kilogrammaan nousseesta painosta huolimatta turboahdettu kolmisylinterinen TSI-moottori kiihdyttää 115 hevosvoimalla auton 0–100 km/h 8,7 sekunnissa, kiitos erityisesti 200 newtonmetrin huippuväännön. Huippunopeutta up! GTI saavuttaa puolestaan 197 km/h.

Sukunäköä löytyy myös muuten. Tartaanikuvioitujen penkkien lisäksi up! GTI noudattelee alkuperäistä esimerkkiä myös värimaailmassa, sillä tarjolla ovat perusväreinä punainen ja valkoinen, metallivärinä hopea ja musta sekä uusi GTI-väri sininen. Pitkin autoa toistuva punainen nauha ja GTI-logot kertovat sukunimestä myös muille liikkujille.

Volkswagen up! GTI

Volkswagen ei ole kertonut konseptiversiona esitellyn up! GTI:n teknisistä tiedoista erityisen tarkasti, mutta maavaraa on madallettu 15 mm paremman ajettavuuden nimissä. Luvassa on myös muita alustamuutoksia sekä kovia nopeuksien ajettavuutta rauhoittava spoileri.

Volkswagen up! GTI

Vuotuisen GTI Meetin kunniaksi rakennettu konseptiauto esittäytyy leikkimielisellä videolla isoisänsä kanssa. Myyntiin Volkswagen up! GTI tulee alkuvuodesta 2018.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat