Ajoneuvot | Uutinen | 19.1.2017

Opel Crossland X – pienempää Mokkaa kaipaaville

B-segmentin crossover Opel Crossland X aloittaa valmistajan vuoden 2017 mallistovyörytyksen.

Jaa artikkeli

Opel Crossland X on saksalaisvalmistajan näkemys Mokkaa (ja sittemmin Mokka X:ää) pienemmästä crossoverista, jonka suoria kilpakumppaneita ovat muun muassa Peugeot 2008 ja Renault Captur. Kuvissa esiintyvä tilaihme on 4 212 milliämetriä pitkä, 1 765 milliä leveä sekä 1 590 millimetriä korkea. Valmistaja itse vertaa uutuuttaan tuttuun Astraan, johon nähden Crossland X on 16 senttimetriä lyhyempi ja vastaavasti 10 senttiä korkeampi.

Opel Crossland X

Crossland X on osa Opelin vuoden 2017 mallistorummutusta, jossa vuoden aikana tullaan näkemään peräti 7 uutta tai uudistuvaa mallia. Malleista kaksi on uusia X-sarjan crossovereita, Crosslandia isomman Grandland X:n seuratessa piakkoin perästä.

Valmistajan mukaan kyseessä on sen ”Veistoksellinen taiteellisuus kohtaa teknisen tarkkuuden” -muotoilufilosofian tuote. Siihen emme uskalla kommentoida, mutta kantikkaiden mittasuhteiden myötä autolla on sangen jämäkkä olemus. Keveyttä on kuitenkin haettu muodinmukaisella ’leijuvalla katolla’, eli katon linjat on toteutettu hoikistavalla mustalla ja itse katto on usein panoraamalasinen.

Opel Crossland X

Tavaratilaa autossa on perusmuodossaan noin 410 litraa, joskin takapenkkejä eteenpäin siirtämällä se voidaan kasvattaa 520 litraan. Mikäli taemmat istuimet käännetään nurin, mahtuu Crossland X:ään 1 255 litraa tarpeellista tavaraa.

Opel Crossland X

Lisävarustelistalta löytyy muun muassa peruutuskamera panoraamanäkymällä (180°), jotta kuljettaja näkee myös lähestyvän risteävän liikenteen. Työkaluvalikoimasta löytyy myös kehittynyt pysäköintiavustin, mukautuvat led-ajovalot sekä heijastusnäyttö, joka kertoo ajamisen kannalta oleelliset tiedot suoraan kuljettajan näkökentässä. Opel Eye -kamerajärjestelmä vastaa liikennemerkkien tunnistuksesta ja kaista-avustimesta, sekä mallivuodesta 2018 alkaen, törmäysvaroittimesta hätäjarrutus- ja jalankulkijatoiminnolla. Kamera osallistuu myös ajotavan analysoimiseen ja huomauttaa kuljettajalle, mikäli tämä olisi tauon tarpeessa. Talviaamuja helpottamaan varustelistalta löytyvät lämmitettävät tuulilasi ja ohjauspyörä.

Opel Crossland X

Crossland X:n virallinen ensiesittely tapahtuu Berliinissä helmikuun 1. päivänä, jolloin kuultaneen lisää esimerkiksi auton moottorivalikoimasta. Neliveto jäänee kuitenkin pois mallistosta, isomman Mokka X:n hoitaessa Opelin mukaan nelivetotarpeita.

Opel Crossland X

Opelin oma esittelyvideo on muuten varustettu melkoisen kunnianhimoisella nuorisomusiikilla, joten katselulaitteen äänenvoimakkuus kannattaa tarkistaa ennen työtovereiden säikäyttämistä.

Lähde ja kuvamateriaali: Opel

Jaa artikkeli

Keskustelu