Opel GT

Ajoneuvot Uutinen 23.1.2016

Opel kiusoittelee videoilla uudesta GT:stä

Klassinen mallinimi palaa ainakin konseptin muodossa.

Opel on aloittanut Geneven autonäyttelyyn valmistautumisen lyhyillä videoilla, joissa yhtiön pääjohtaja Karl-Thomas Neumann käy kiusoittelemassa virnistellen merkin uudesta GT-nimeä kantavasta konseptista. Lyhyissä väläyksissä näkyy auto, joka ei kuulemma ole missään nimessä retro, mutta viittaa silti Geneven autonäyttelyssä 50 vuotta sitten esiteltyyn Vauxhall VXR-konseptiautoon. Ehkä herkullisin yksittäinen yksityiskohta konseptiautossa ovat kuitenkin punaiset renkaat, jotka ovat nyökkäys Opel Motoclub 500 -moottoripyörään vuodelta 1928.

Mallinimenä Opel GT on yksi merkin klassikoista, sillä alkuperäinen GT on erittäin haluttu auto tänäkin päivänä. Ulkonäköön nähden vaatimattomilla moottorivaihtoehdoilla varustettu kaksipaikkainen coupe tunnetaan Maxwell Smartin autona Get Smart -televisiosarjasta. Myös vaijerikäyttöiset ja sivuttain pyörähtävät läppälamput ovat eräs mallin tunnetuimmista piirteistä.

Kuvassa näkyy myös vuosina 2007-2010 esiintynyt mallinimen uudelleenlämmittely. Saturn Skyn kanssa pohjarakenteet jakanut urheiluauto ei kuitenkaan saavuttanut toivottua suosiota, ja sen valmistus päättyikin Delawaressa sijainneen Wilmingtonin tehtaan sulkiessa ovensa 2009.

Ensimmäinen maistiaisvideo:

https://youtube.com/watch?v=th2OF0DC5dc

Toinen maistiaisvideo:

 

Lähde: Opel/Car Magazine, kuva: Opel

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat