Volkswagen Phideon

Ajoneuvot Uutinen 3.3.2016

Passatin puvussa ja vähän Phaetoninkin – Volkswagen Phideon vain Kiinaan

Kiinan markkina-alueelle kohdistettu Phideon on mielenkiintoinen näkemys Passatin yläpuolelle sijoittuvasta Volkswagenista.

Volkswagen Phaetonin poistuminen mallistosta aiheutti yhtiölle lievän ongelman, sillä muuten huonosti myynyt Phaeton oli kuitenkin suhteellisen suosittu Kiinassa. Edustusauton seuraajaa odotellessa kosiskellaan kiinalaisia ostajia Phideonilla, joka on jykevien kylkilinjojen alla pyhäpukuun puettu Passat. Nimen alkuperänä on muuten Fides, roomalainen uskollisuuden jumalatar.

Ihan näin helppoa Phideonin luonnehtiminen ei kuitenkaan ole. Kyseessä on ensimmäinen Volkswagen, joka valmistetaan Volkswagen-konsernin MLB-pohjaratkaisulle, jossa moottori asetetaan keulalla pitkittäin. Toisena Volkswagen-uutuutena nähdään kamerapohjainen yönäköjärjestelmä. Phideonin sanotaan myös antavan suuntaa sille, millaisia Volkswagenin tulevaisuuden isommat sedanit tulevat olemaan.

Volkswagen Phideon

Genevessä yhtiö esitteli huippumalliksi Phideon 3.0 TSI 4Motionin, jossa kolmelitrainen turboahdettu V6 toimii yhtiön tutun nelivedon kaverina. Mielenkiintoisesti moottorimerkintä on näkyvillä myös auton keulamaskissa, sillä kiinalaiset autonostajat haluavat mahdollisimman paljon tietoa auton varustelusta ulkopuolelta käsin.

5,05 metrisen auton akseliväli on yli kolme metriä, joten matkustajille pitäisi olla tilaa. Takaistuimilla onkin hyvät oltavat, mutta istuimet ovat silti melko ryhdikkäät. Volkswagenin mukaan Phideon onkin suunniteltu myös autonkuljettajien ajettavaksi. Auton ovet on myös varustettu niin sanotulla soft close -toiminnolla, jossa ovet vetävät itsensä kiinni pehmeästi sähkömoottorien avulla.

Phideon rakennetaan Kiinassa Volkswagenin yhteistyökumppanin SAICin kanssa, eikä yhtiöllä ole suunnitelmia tuoda uutuutta Eurooppaan.

Volkswagen Phideon

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat