Škoda Karoq 2022

Ajoneuvot Uutinen 30.11.2021

Škoda Karoq 2022 – uusi naama ja perä tuorein moottorein

Päivitetyn muotokielen lisäksi Škoda Karoq 2022 tuo mukanaan kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja, uutta tekniikkaa ja tuoreimpia moottoreita.

Vuonna 2020 tšekkiläisvalmistajan toiseksi myydyin tuote, heti Octavian jälkeen, oli C-SUV. Nyt Škoda Karoq 2022 päivittää tuon suositun mallin jatkokaudelle.

– Karoqia on myyty yli puoli miljoonaa kappaletta, joten se on ŠKODA-automerkin keskeinen tukipilari. Varmistaaksemme menestystarinan jatkumisen olemme kehittäneet sitä edelleen: muotoilultaan raikkaampaan ja aerodynamiikaltaan optimoituun autoon on tarjolla huipputason avustin- ja tietoviihdejärjestelmiä. Olen vakuuttunut, että tämän kokonaisuuden myötä voimme luottaa Karoqin menestymiseen markkinoilla, kertoo Škoda Auton toimitusjohtaja Thomas Schäfer.

Škoda Karoq 2022

Lähtökohtaisesti kromireunustettu kuusikulmainen keulamaski on aiempaa leveämpi, mutta saatavilla myös mustalla kehikolla. Keski-iän mallipäivitykselle tutusti molempien päätyjen valot on uudistettu ja vannevalikoimaa kasvatettu. Jälkimmäiseen liittyy mielenkiintoinen aerodynamiikkaa nimensäkin puolesta painottava Aero-pölykapselivaihtoehto.

Edellä mainittuihin valoihin liittyvät tarjolle tulleet matriisiledajovalot ja myös kuljettajaa avustavia järjestelmiä on aiempaa enemmän. Tässäkin suhteessa kehitys kehittyy.

Karoqin ostajan valittavina on jatkossa Volkswagen-konsernin tuoreimman EVO-sukupolven viisi moottoria. Näistä kaksi kulkee dieselillä ja kolme bensiinillä, joiden tehot vaihtelee välillä 81 kW (110 hv) ja 140 kW (190 hv). Tehokkain bensiinimoottori 2.0 TSI (140 kW/190 hv) on saatavilla vain nelivetoiseen Karoq Sportline -malliversioon, mutta dieselmoottorin puolella 2.0 TDI (110 kW/150 hv) on valittavissa etu- tai nelivetoisena.

Auton sisätilat ovat uudistuneet nekin ja tuoreinta muotia edustavat kestävän kehityksen mukaiset materiaalit. Toisaalta tunnelmavalaistusta on laajennettu ulottumaan edestä taakse ja ohjauspyörät ovat uusia.

Škoda Karoq 2022

– Uudet koristelista- ja istuinverhoiluvaihtoehdot antavat Karoqin sisätiloille raikkaan, modernin ilmeen, ja autoon on tarjolla myös lisää mukavuusvarusteita. Erityinen kohokohta on uusi sisätilojen Eco-paketti, jossa on käytetty vegaanisia ja kierrätettyjä materiaaleja. Esimerkiksi istuinverhoilun kangas on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista, sanoo Škodan muotoilujohtaja Oliver Stefani.

Sisätilojen Eco-paketti tarkoittaa käytännössä, että istuinverhoilussa on käytetty vegaanisia, nahkamaisia materiaaleja. Eco-paketin kyynärnojaverhoiluna on Suedia-mikrokuitukangas, ja sen värinä on aina mokanruskea.

Laajennettu ledtunnelmavalaistus valaisee nyt etu- ja takaoviverhoukset 10 värivaihtoehdolla ja takajalkatilat valkoisella. Ambition-varustelun yhteyteen on valittavissa kojelaudan kromin värinen koristelista, mutta myös Piano Black -koristelista on tarjolla. Oviverhouksia koristavat hopean väriset ristikuvioidut koristelistat (Ambition) tai Linear Diamonds -koristelistat (Style).

Sporttitrikoisiin ahtautuva Karoq Sportline-malliversio saa sisätilojen oviverhouksiin hiilikuitujäljitelmälliset koristelistat, integroiduilla pääntuilla varustetut Sport-istuimet, sekä lämmitettävän ja kolmipuolaisen Sport-ohjauspyörän, jossa on monitoiminäppäimet. Näillä Sportline erottautuu muusta mallistosta.

Uudistuneen Škoda Karoqin hinnoittelu kerrotaan keväällä 2022.

Korjaus 1.12.2021: kerroimme virheellisesti jutun aiemmassa versiossa Škoda Karoqin nykyisiä hintatietoja.

Kuvat ja lähde: Škoda 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Škoda

Kaikki koeajot

Uusimmat