Škoda Scala poliisiautona

Ajoneuvot Uutinen 11.8.2019

Tältä näyttää Škoda Scala poliisiautona: tsekkivalmistaja palvelee brittiviranomaisia

Poliisiautoksi varusteltu Škoda Scala on uusin lisäys brittiviranomaisille tarjottaviin virka-autoihin.

Britanniassa Škoda myy useita erilaisia viranomaisajoneuvoja valmiiksi muokattuna, mutta nyt Škoda UK on esitellyt uuden tarjokkaan viranomaisajoneuvojensa joukkoon. Uusi Škoda Scala on muuntautunut poliisiautoksi.

Škoda itse kommentoi, että tavallisten turvavarusteiden lisäksi Scalan poliisiautoversioon on lisätty 100 ampeerin kolmiäänisireeni. Näkyvyydestä huolehtivat led-vilkkuvalot edessä, takana ja rekisterilaatoissa. Auton tilat ovat säilyneet melkolailla ennallaan, joten kyyti asemalle sujuu kohtuullisen hyvällä jalkatilalla. Tavaratilaa on 467 litraa ja takaistuimet ovat edelleen kaadettavissa 1 410 litran tavaratilaa varten.

Aivan hillittömiin takaa-ajotehtäviin ei Scalan poliisiversio sovellu, sillä moottorivaihtoehtoina ovat 95, 115 ja 150 hevosvoiman bensiinimoottorit sekä 115 hevosvoiman dieselmoottori. Kaikkien muiden moottoreiden yhteydessä vaihteistoksi on saatavissa DSG-kaksoiskytkinautomaatti, mutta mallistoon myöhemmin liittyvä 95 hv bensiinimoottori on aina manuaalivaihteistolla.

Scalan lisääminen poliisiautovalikoimaan on Škoda UK:lle looginen askel, merkin tarjotessa muun muassa Karoq-ambulanssia, Kodiaq-paloesimiesautoa ja panssaroitua Superbia mitä erilaisinpiin viranomaistehtäviin. Suurin osa muutoksista voidaan tehdä jo Škodalla.

Lähde ja kuva: Škoda UK

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Škoda

Kaikki koeajot

Uusimmat