Ajoneuvot | Uutinen | 30.6.2019

Tämä ruotsalaishymy ei hyydy: panssaroitu Volvo XC90 kestää palautetta

Panssaroitu Volvo XC90 tulee myyntiin kahtena versiona: turvallisuuspalveluiden version lisäksi myyntiin tulevat kevyemmin panssaroidut XC90 ja XC60 muuten vaan huonoille seuduille.

Jaa artikkeli

Turvallisuusmielisyydestään tunnettu Volvo on lyöttäytynyt yhteen saksalaisen TRASCO Bremenin kanssa luodakseen XC90 Armouredin. Panssaroitu Volvo XC90 tulee myyntiin peräti kahtena versiona, joista raskaampi on koonnut lisämassaa noin 1 400 kilogrammaa pelkästä panssaroinnista, nostaen kokonaismassan 4 490 kilogrammaan. Jousitus ja jarrut on päivitetty vastaamaan uutta painoa.

panssaroitu Volvo XC90 Armoured

Mutta ei tässä vielä kaikki. Volvo käyttää möhköstä nimitystä XC90 Armoured (heavy). Panssarointi on toteutettu 10 millimetriä paksuna teräksenä ja lasien paksuus voi olla jopa 50 mm. Vastineeksi luvassa onkin VR8-tason suojaus, eli reilusti panssaroidun Volvon pitäisi kestää jopa tavanomaista ikävämmillä ammuksilla ladattuja 7,62 X 39 mm kaliiperin rynnäkkökiväärejä sekä 20 mm terässirpaleita läheisistä räjähdyksistä.

Perusautona on Volvo XC90 T6 AWD Inscription ja auto valmistetaan Ruotsin Torslandassa. Torslandasta auto jatkaa matkaansa Trasco Bremenille Saksaan, jossa auton panssarointi viimeistellään.

panssaroitu Volvo XC90 Armoured

– VR8-suojaluokiteltu Volvo XC90 Armoured (heavy) antaa meille mahdollisuuden tarjota autoa, joka tarjoaa merkittävää suojaustasoa muuttamatta auton perusominaisuuksia. Potentiaaliset asiakkaat ovat muun muassa turvallisuuspalveluja, jotka käyttävät autoa korkean profiilin henkilöiden kuljettamiseen, kommentoi Volvo Cars Special Vehiclesin markkinointijohtaja Stephan Green.

panssaroitu Volvo XC90 Armoured

– Tuotanto tehdään äärimmäisellä tarkkuudella, mikä on välttämätöntä saavuttaaksemme tämän luokan turvallisuustuotteelle asetetut vaatimukset. Me pyrimme varmistamaan, että auto säilyttää ominaisuutensa kattavasta panssaroinnista huolimatta. Panssarointi on toteutettu huomaamattomasti, että autoa on lähes mahdotonta erottaa tavallisesta XC90:stä. Jokaisella asiakkaalla on lisäksi omat vaatimuksensa, jotka me toteutamme yksittäistuotannolla, Green jatkaa.

Panssaroidut autot ovat Volvolle luontaista jatkumoa valmistajan muille viranomaisajoneuvoille. Ensimmäinen Volvo toimitettiin poliisiautoksi jo 1929.

panssaroitu Volvo XC90 Armoured

Hiukan erilaiseen asiakskäyttöön on tarjolla myös kevyempi tulkinta panssari-Volvosta. Loppuvuodesta saataville tulevat XC60 T6 AWD Inscription ja XC90 T6 AWD Inscriptioniin perustuvat Armoured (light) -versiot. Näitä ajoneuvoja on panssaroitu 250 kilogrammalla ja lisämassaa kompensoidaan jälleen jousituksen ja jarrujen avulla.

Volvon mukaan kevyesti panssaroitujen autojen asiakaskunta on eri, sillä turvallisuuspalveluiden lisäksi poliisi, diplomaattikunta ja merkittävät yksityishenkilöt ovat todennäköisiä asiakkaita. Käyttäjiä voi löytyä esimerkiksi alueilta, joissa on kiristynyt riski maantieteellisen sijainnin tai poliittisen ilmapiirin takia. Kevyempi panssarointi on suunniteltu käsiaseita vastaan.

Euroopan ja Etelä-Amerikan tarpeisiin suunnitellut kevytversiot varustellaan Brasiliassa, jossa on ammattitaidon lisäksi myös merkittävää kysyntää tämän tyyppisille ajoneuvoille.

Maltillisemmin panssaroidut XC60 ja XC90 tulevat myyntiin alkuvuodesta 2020.

panssaroitu Volvo XC90 Armoured

Lähde ja kuvat: Volvo

Jaa artikkeli

Keskustelu