Vene 18 Båt

Ajoneuvot 4.2.2020

Tätä tarjoaa Vene 20 Båt – luvassa Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma

Vene 20 Båt -messut lupaa veneilyn ystävälle kymmenen päivää lystiä. Esillä on noin 500 venettä, veneilytarvikkeita ja -varusteita, eikä kalastusta  ja vesiharrasteitakaan ole unohdettu.

Vene 20 Båt lähestyy vääjäämättä, vaikka edellisen viikonlopun MP 20 -moottoripyörämessuistakaan ei ole vielä kunnolla toivuttu. Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma ja järjestetään 7. – 16.2. Messukeskuksessa Helsingissä.

Järjestäjän some-päivityksen perusteella valmistelut ovat jo täydessä käynnissä. Maanantaina Pasilaan saapui muun muassa messujen suurin purjevene Zer0emission TP52.

Zer0emission TP52

Jättiläisestä julkaistiin oheinen kuva tapahtuman Facebook-sivulla juuri ennen sen siirtymistä sisätiloihin.

Zer°emission TP52 -vene on yksi nopeimpia kiinteäkölisiä kilpaveneitä maailmassa ja saavutetut huippunopeudet ovat yli 30 solmua. Vene on rakennettu täysin hiilikuidusta ja purjehdusvalmiina se painaa vain 7 320 kiloa.

Vene kilpailee, mutta pelkkien pokalien sijaan tähtäimessä on taistelu merten saastumista vastaan ja tietoisuuden lisääminen niin merten tilasta, roskaamisesta kuin suojelustakin.

Suomalaiset uutuudet

Venemessuilla esitellään pääasiassa erikokoisia ja erilaisiin tarkoituksiin soveltuvia avo-, retki- ja matkamoottoriveneitä. Reilusti yli puolet moottoriveneistä on kotimaisia, järjestäjä kertoo.

Suomalaisista venemerkeistä uutuuksia messuilla esittelevät ainakin Alutroll, AMT, Aquador, Axopar, Buster, Faster, Finnmaster, Nord Star, Silver, Suvi, Terhi, TG, XO ja Yamarin. Muita suosittuja suomalaisvenemerkkejä messuilla ovat muun muassa Bella, Cross, Falcon, Flipper, Grandezza, Husky, Marino, Sargo ja Targa.

Jos edellisten vuosien malleista joku on jäänyt mieleen suotuisissa merkeissä, ei hätää. Messuilla esitellään myös aikaisempien vuosien suosikkimalleja.

Jättiläiset tiedossa

Venemessujen suurin moottorivene on Sunseeker Predator 60 EV0 ja suurin purjevene edellä mainittu jättimäinen Zer0emission TP52 -kisavene.

Ennakkotietojen perusteella kiinnostava uutuus on myös ruotsalainen foilaava sähkövene Candela Seven.

Tänä vuonna messuilla nähdään myös pitkästä aikaa brittiläisiä Fairline ja norjalaisia Windy-veneitä, jotka nekin kerännevät joukon kiinnostuneita ympärilleen.

Tarkempaa tuttavuutta tekemään mielivän kannattanee suunnata messuille arkipäivänä ruuhkaa välttääkseen.

Vene 16

Purjeveneiden paluu

Purjeveneistä kiinnostuneen kannalta messut ovat kehittyneet suotuisaan suuntaa. Niukan linjan jälkeen purjeveneet tekevät eräänlaisen paluun, sillä nyt niitä on luvassa messuille yli kymmenen. Ennakkotietojen perusteella esillä on ainakin Beneteau Oceanis 30.1, Beneteau Oceanis 38.1:n Performance-versio ja Hanse 348. Veneiden kerrotaan soveltuvan kokonsa ja käsiteltävyytensä puolesta myös Suomen vesille.

Purjehdussatamasta löytyy myös kaksi urheilullista pikkupurtta, Beneteau First 14 ja 18, kisaamisesta ja vauhdista kiinnostuneille purjehtijoille.

Messuilla on esillä useita foilaavia pieniä veneitä, Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n osastolla kisaveneitä, klassikkovenealueella kaksi päiväpurtta ja Venemestarin Telakalla kunnostettavana purjevene, lupaa järjestäjän ennakkomateriaali.

Venemessuilla järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Aloittelevan veneilijän aamu sunnuntaina 9.2. klo 10-12. Tilaisuudessa saa vinkkejä veneilyharrastuksen aloittamiseen, tietoa veneily- ja purjehdusseuroista sekä muista käytännön asioita.

Tavoitteena on saada lisää harrastajia veneilyn ja purjehtimisen pariin. Veneilijän aamuun voi ilmoittautua ennakkoon netissä.

Vene17_Nord Star 47 SCY

Messujen veneet kisaavat

Vene Båt -messuilla julkaistaan vuosittain Messujen veneet. Venemessujen 500 veneestä veneilytoimittajat valitsevat kiinnostavimmat avo-, retki- ja matkaveneuutuudet. Finalistit julkaistaan perjantaina 7.2. klo 10 ja voittajat keskiviikkona 12.2. klo 12.

Uusi Aalto -alue altaineen esittelee kalastusta ja aktiviteettejä, joita yleisö voi kokeilla. Kalastus on entistä vahvemmin esillä venemessuilla.

Messuilla tapaa kalastusoppaita ja -persoonia ja saa heiltä vinkkejä muun muassa vetouisteluun, heittokalastukseen ja jigikalastukseen. Messuilta saa oppia hauenkalastuksesta, kaikuluotauksesta ja kalankäsittelystä sekä kalastusveneen valinnasta.

Uudella Käsityöläisten torilla tarjoutuu pienemmillekin kalastusvälinevalmistajille mahdollisuus esitellä ja myydä uniikkeja haukijerkkejä, vaappuja, vapoja ja meritaimenuistimia.

Sukellusta ja merenneitoja

Venemessuille tuodaan ensimmäistä kertaa SSD (Sea Safety Diving) -allas, joka on rakennettu tätä tapahtumaa varten ja jossa esitellään sukellusharrastusta – laitesukellusta, snorklausta ja vapaasukellusta. Yleisö pääsee seuraamaan vedenalaisia näytöksiä altaan suurista ikkunoista.

Yli kaksi metriä syvässä altaassa on merenneitokoulu, jossa Merenneito Riia ja pienet merenneidot esittelevät harrastusta. Lapset voivat kokeilla merenneitouintia avajaispäivänä ja viikonloppuina.

Lisäksi kävijät voivat testata SUP -lautoja matalavetisessä 30 metriä pitkässä testialtaassa. Luvassa on myös liikuntatunteja lautalajin ystäville.

Lähde: Messukeskus Kuvat: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma

Vene 20 Båt -messut ovat avoinna 7. – 16.2. Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna arkisin klo 11-19 ja viikonloppuisin klo 10-18.

Pääsylippuja voi ostaa ennakkoon edullisemmin Messukeskuksen verkkokaupasta.

Messuille voi ostaa #MEIDÄNMERI-hyväntekeväisyyslipun, josta menee 3 euroa Itämeren suojeluun John Nurmisen Säätiön kautta.

Vene 20 Båt -messut järjestää Messukeskus Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat