Hyundai i30

Ajoneuvot Geneve 2020 Uutinen 1.3.2020

Terävämmin, tyylikkäämmin ja turvallisemmin: päivittynyt Hyundai i30

C-segmentin Hyundai i30 saa kevätmuodin lisäksi uusia varusteita. Moottoripuolella trendinä ovat 48 voltin kevythybridit.

Nykyisen mallipolven Hyundai i30 aloitti mallistossa hiukan C-segmentin harmaana varpusena, mutta erityisesti Fastback-korimalli ja N Line -varustelu ovat sittemmin antaneet mallille omaa makua. Nyt korealaisvalmistaja jatkaa pidemmälle samalla tiellä, lisäten varusteita ja tyyliä i30-mallistoon.

Keulan ilme on uusittu, tavoitteiden ollessa trendikkäästi leveyämpi, kolmiulotteisempi ja V-muotoisissa päivänajovaloissa. Pystyperäisessä hatchbackissa myös takapuskuri on muotoiltu uudelleen, mikä parantaa auton aerodynamiikkaa. Luonnollisesti myös takavalot luovat V-kirjainten symmetriaa etuvalojen kanssa.

Hyundai i30

N-Linen saa vihdoin myös i30 Wagonin yhteyteen.

Ulkoasua valitseville luvassa on uusia vannevaihtoehtoja sekä kolme uutta väriä: Dark Night, Silky Bronze ja Sunset Red. Myös aiemmat kuusi värivaihtoehtoa pysyvät mallistossa. N Line -varustelu on puolestaan saatavissa nyt myös i30 Wagonin yhteyteen, joten tilantarve ja sporttihenkisyys kohtaavat vihdoinkin. Itse N Line saa aiempaakin räväkämmän keulailmeen ja takasumuvalot vihjaavat painopisteen olevan alempana. Myös N Linen yhteydessä on tarjolla uusia vannevaihtoehtoja.

Hyundai i30

Hatchbackissa on luvassa myös uusi takapuskuri.

Ei pelkkää pintaa

Sisätiloissa merkittävin uutuus ovat uudet värivaihtoehdot, sillä mustan lisäksi nyt valikoimaan liittyvät Pewter Gray, Ebony Brown ja Charcoal Gray. Istuinverhoiluissa valittavana on kahdeksan eri vaihtoehtoa vaihdellen kankaan, nahan ja näiden yhdistelmän välillä.

Hyundai i30

Samalla Hyundai päivittää i30:n liitettävyyspalvelut uuteen uskoon. Mittariston digitaalinäyttö on kasvanut seitsemään tuumaan ja tuonut tullessaan remontin myös perinteisiin mittareihin. Kojelaudan värikosketusnäyttö on nyt 10,25 tuumaa. Applen ja Androidin älypuhelinpeilausten lisäksi kesällä saapuu mahdollisuus langattomaan peilaamiseen, joten kaapelin voi jättää taskuun. Myös puhelimen lataus onnistuu langattomasti.

Hyundai i30

Uusi mittaristo saa parikseen uuden polven tietoviihdejärjestelmän.

Hyundaille i30 merkitsee myös uusia Bluelink-palveluita, esimerkiksi mahdollisuutta paikantaa auton sijainti älypuhelimella tai mahdollisuutta lähettää navigoinnin kohde jo edeltä autoon. Myös keskuslukitusta voi käyttää älypuhelimen avulla, sekä tarkistaa auton tiedot. Luvassa on myös suomeksi toimiva puheohjaus.

Sisäisesti turvallisempi

Turvavarusteissa on luvassa jälleen uusia kirjainyhidstelmiä osana Hyundain SmartSense -turvapakettia. LFA merkitsee kaistakeskitintä ja RCA tarkoittaa taaksepäin suuntautuvaa törmäyksenestoa. LVDA on edessä olevaa autoa tarkkaileva liikkeellelähtöilmoitus, jos kuljettaja on uppoutunut ajatuksiinsa vaikkapa liikennevaloissa. Kuolleen kulman varoitin on uusittu ja toimii nyt yhdessä katevalueen törmäykseneston kanssa. Hyundai i30:n automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä kykeni tunnistamaan jo aiemmin autojen lisäksi jalankulkijat, mutta nyt järjestelmä havaitsee myös polkupyöräilijät. Myös eCall löytyy nyt auton ominaisuuksista.

Hyundai i30

Moottorivalikoimassa uutta on 48 voltin kevythybridijärjestelmä, joka löytyy 1,0-litraisen 120 hv -bensiinimoottorin ja 1,5-litraisen 160 hevosvoiman bensiinimoottorin sekä 1,6-litraisen 136 hevosvoiman dieselin yhteydestä. Moottoreissa on tarjolla uusi kuusivaihteinen älykäs käsivaihteisto, joka osaa lepuuttaa moottoria myös vauhdissa ajotilanteen mukaan. Automaattina on seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinautomaatti.

Hyundai i30 fastback

Hyundai i30 -malliston kruunu, i30 N, saanee samat tyyli- ja varustepäivitykset lähiaikoina. Lisäksi auton kehityksestä vastannut Albert Biermann on jo paljastanut, että seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinautomaatti saapuu vaihtoehdoksi myös arkisporttiin.

Lähde ja kuvat: Hyundai

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Hyundai

Kaikki koeajot

Uusimmat