Swissvax Pneu

Ajoneuvot Autonhoito 27.8.2017

Testi: Swissvax Pneu – renkaat kauniin mustaksi ilman rumaa kiiltoa

Rengaskiillokkeen nimen tulisi johtaa harhaan, sillä eihän rasvainen kiilto kuulu renkaisiin. Renkaat kun eivät kiillä edes uutuuttaan. Syvä musta sävy on saavutettavissa vanhoihinkin oikeilla aineilla.

Auton pesu on nopein ja järkevin tapa saada auton ulkoasu kohentumaan. Seuraava pikaparannus on saatavilla muovi- ja kumipintoihin keskittymällä. Uudelta näyttävät muovit kohottavat auton ilmettä yllättäen jopa kiiltävää maalipintaa enemmän ja ainakin huomattavasti nopeammin.

Vanha autoliikkeistä tuttu keino auton yleisilmeen parantamiseksi on rengaskiillokkeen käyttö. Syvän mustat kumit kasvattavat kontrastia, joka saa auton näyttämään edustavammalta. Uuden näköinen tasaisen musta satiinipinta on saavutettavissa renkaisiin oikeilla aineilla.

Sana rengaskiilloke on kuitenkin ikävä, sillä eihän renkaiden tule kiiltää uutenakaan. Valitettavan suuri osa rengaskiillokkeista kuitenkin luo rasvaisen kiillon renkaiden sivuun. Tämä on myös luonut huonon maineen rengaskiillokkeille.

Swissvax Pneu

Likaiset vanteet ja harmaantuneet renkaat saavat koko auton näyttämään hieman nuhjaantuneelta.

Renkaatkin puhtaaksi

Likaiselle pinnalle ei tule levittää yhtään mitään – eikä rengas tee poikkeusta. Muuten vaarana on ruskea ja laikukas lopputulos. Mahdollinen rasva tai öljy renkaiden kyljessä saattaa myös aiheuttaa epätoivottua kiiltoa.

Renkaat pestään autonpesun yhteydessä samaan aikaan vanteiden kanssa. Tämä tehdään esipesun ja auton käsinpesun välissä. Renkaiden pesuun on suositeltavaa käyttää bioliuotinpesuainetta ja pehmeää harjaa. Sopiva laimennussuhde bioliuotinpesuaineelle on noin 1:5–1:20 hieman aineesta riippuen. Se ei ole tälläkään laimennuksella vahaturvallista, joten vanteita ja maalipintaa kannattaa varoa jos ne on suojattu vahalla.

Swissvax Pneu

Bioliuotinpesuaine sumutetaan sopivaksi laimennettuna renkaan kylkeen.

Välineet rengaskiillokkeelle

Renkaiden on suositeltavaa antaa kuivua rauhassa pesun jälkeen, sillä kaikki rengaskiillokkeet eivät ole vesiliukoisia. Tasainen levittäminen kostealle renkaalle on joka tapauksessa hankalaa, joten jälki saattaa jäädä suttuiseksi.

Swissvax Pneu

Pehmeä harja on kätevä apuväline bioliuotinpesuaineen kanssa renkaiden puhdistamiseen. Vastaavaa harjaa voi käyttää myös rengaskiillokkeen levittämiseen.

Rengaskiillokkeen levittämiseen voi käyttää useita erilaisia välineitä. Vaahtomuovilevitin tai pensseli ovat hienostuneimpia vaihtoehtoja, mutta sopivan levityssienen voi leikata itselleen vaikkapa käyttämättömästä pesusienestä. Lopullinen valinta on makuasia.

Rengaskiilloketta ei saa levittää kulutuspinnalle. Tämän suhteen tulee olla erityisen varovaisena moottoripyörien renkaiden kanssa. Aine levitetään tasaisesti renkaan näkyvälle sivupinnalle. Osa kiillokkeista vaatii jälkipyyhinnän hetken päästä, joten valmistajan ohjeita tulee noudattaa.

Swissvax Pneu

Swissvaxin Pneu on vesipohjainen rengaskiilloke, eikä siten vahingoita renkaan kumia edes jatkuvasti käytettynä. Se itse asiassa hoitaa kumia hidastaen sen luonnollista ikääntymistä. Jälkipyyhintää levityksen jälkeen ei tarvitse tehdä.

Swissvax Pneu

Puhdas rengas näyttää merkittävästi likaista paremmalta, mutta aika on jo muuttanut pinnan hieman harmaaksi.

Pneu ei ole haitaksi maalipinnalle tai vanteille eikä edes niille mahdollisesti levitetyille suojatuotteille. Se ei myöskään sotke muita pintoja levitessään hieman esimerkiksi vanteen puolelle. Ei rengaskiilloketta silti kannata vanteille levittää.

Swissvax Pneu ei toki ole ainoa hyväksi havaittu rengaskiilloke. Myös esimerkiksi Nanolex Tire & Rubber Restorer, Ultima Tire & Trim Guard Plus sekä Wolf´s Chemicals Black Out ovat toimivia tuotteita. Näillä on kaikilla erilaisia vahvuuksia ja heikkouksia.

Swissvax Pneu

Koko renkaan sivu on käsitelty rengaskiillokkeella, mutta kuvassa pinta näyttää todellista kiiltävämmältä. Paljaalle silmälle lopputulos näyttää sametinmustalta.

Pneu tuottaa tasaisen satiinimaisen pinnan ilman ylimääräistä kiiltoa. Siten se sopii erinomaisesti myös vanhempiin klassikkoautoihin, joiden alla märkänä kiiltävät renkaat näyttäisivät lähinnä huvittavalta. Kestokin on muutaman viikon luokkaa, jota voi pitää hyvänä rengaskiillokkeelle. Luonnollisesti talven suolakelit lyhentävät kestoa merkittävästi, mutta ehkä tuote soveltuu muutenkin paremmin kesään.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat