Toyota koekaupunki Woven City

Ajoneuvot Uutinen 10.1.2020

Toyota rakentaa vetykäyttöisen koeakaupungin Japaniin

Fuji-vuoren juureen rakentuu tulevaisuuden teknologioita testaava koekaupunki.

Kuluttajaelektroniikan CES-messuilla vieraillut Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda ilmoitti japanilaisjätin rakentavan entisen tehtaiden mailleen vetyyn pohjautuvan koeakaupungin, kertoo Automotive News Europe.

Woven Cityksi nimetty pienoiskaupunki tullaan asuttamaan noin 2 000 ihmisellä, ja siellä testataan vedyn, autonomian ja keinoälyn kaltaisten teknologioiden toimivuutta arkielämässä.

Kaupungin suunnittelusta vastaa tanskalainen arkkitehti Bjarke Ingels, jonka toimisto on tehnyt myös Googlen uuden pääkonttorin.

–Uuden kaupungin rakentaminen tyhjästä, edes tällä pienellä mittakaavalla, on ainutlaatuinen tilaisuus kehittää uusia teknologioita, kuten digitaalisen käyttöjärjestelmän kaupungin infralle, Akio Toyoda kommentoi.

Toyota koekaupunki Woven City

Uudut teknologiat yhdessä paikassa

Toyoda kommentoi Toyotan tutkivan vedyn lisäksi robotiikkaa ja muita teknologioita ympäri maailmaa, ja nyt yhtiö haluaa tuoda kaiken yhteen paikkaan.

Kaupungista tehdään hiilineutraali: rakennusmateriaalina käytetään puuta, ja katoille asennetaan aurinkopaneelit. Sisätilojen anturit lukevat ihmisten terveydentilaa, eikä pääkaduille ole asiaa kuin autonomisilla ajoneuvoilla.

Woven Cityn rakentamisen odotetaan alkavan 2021, ja asukkaiden ennakoidaan muuttavan kaupunkiin noin viiden vuoden sisällä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat