Ajoneuvot Caravan-messut Uutinen 22.4.2023

Turku Caravan 2023: Aina ei tarvitse olla niin isoa – pienestä perävaunusta kuoriutuu luksusteltta!

Noin 250 kiloa painavasta peräkärrystä kuoriutuu esiin noin kymmenessä minuutissa hulppea teltta, josta löytyy makuutilat neljälle henkilölle.

Kaikilla ei ole halua, eikä myöskään mahdollisuutta hankkia isoa ja massiivista matkailuajoneuvokalustoa kesän retkiin. Leiriytymään tekisi kuitenkin mieli, joten tanskalaisen Camp-letin kehittämä peräkärry voi olla ratkaisu.

Camp-let on tanskalaisen Isabella-nimisen yrityksen valmistama peräkärry, jonka sisältä kuoriutuu esiin luksusteltta. Isabella valmistaa esimerkiksi myös etutelttoja sekä markiiseja matkailuajoneuvoihin.

Camp tarkoittaa Tanskan kielessä leiriytymistä ja let puolestaan helppoa – ja Camp-letin teltan pystyttääkin 10–15 minuutissa ja sama toisinpäin, teltan saa laskostettua yhtä nopeasti takaisin peräkärryn uumeniin.

Camp-letin perussetti painaa ilman lisävarusteita noin 250 kiloa, joten sitä voi vetää monenlaisilla kulkuneuvoilla. Peräkärryn päälle saa halutessaan lastattua vaikka neljä polkupyörää tai pari kanoottia. Perusvarusteinen setti maksaa alle 9 000 euroa – ja lisävarusteita tähänkin saa. Jos telttaan kaasukäyttöisen keittiön sekä ulkoasultaan näyttävämmän teltan, sekin onnistuu. Keittiö maksaa varustelusta riippuen noin 1 500–2 00 euroa. Telttaa pystyy laajentamaan lisäosilla useiden kymmenien neliön kokoiseksi.

Noin 18 neliön kokoisesta perussetistä löytyy neljälle hengelle makuupaikat sekä olohuone, johon saa sijoitettua ruokaryhmän.

Vesipilariarvoa Camp-letillä ei ole, mutta maahantuojan mukaan heillä ei ole tiedossa, että vesi olisi tullut rankemmallakaan sateella telttaan sisään. Camp-letin suosio on esimerkiksi Tanskassa ja Norjassa hurjaa ja Ruotsissa se on alkanut myös yleistyä. Suomen maahantuonti on alkanut vasta tämän vuoden alusta.

Teksti ja kuvat Manu Tuppurainen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat