Ajoneuvot Uutinen 7.2.2020

Vene 20 Båt: Erottuvasti eväkkäitä narraamaan – Stefan Lindforsin suunnittelema alumiininen Trollfisk

Kalastajan tukialukseksi on tarjolla taatusti venemassasta erottuvia ratkaisuja ja yksi niistä on kotimainen Trollfisk.

Kotimaisen Haltican valmistamat Alutrollin täysalumiiniset venemallit ovat monille kalastajille tuttuja.

Venemessuilla Helsingissä esillä ovat uudistetut versiot 400 Flatfish ja 685 Anglerfish -malleista. Näytillä on myös aivan uutta ajattelua eli 560 Trollfisk -kalastusvene – sen muotoilu herättää varmasti tunteita ja mielipiteitä. Kiinnostavan tulokkaan suunnittelusta ja muotoilusta vastaa teollinen muotoilija Stefan Lindfors.

Täysin oma ilme

Ahvenanmaalla syntynyt ja kuusivuotiaasta veneillyt Stefan Lindfors on arvioinut työsarkaansa sanoen: ”Veneen pitää toimia niin kovassa kelissä kuin tyydyttää myös ihmistä, joka ei kalastamisesta välitä. Ja sillä pitää olla täysin oma ilme!”

Lindfors halusi nimetä veneen myös erottuvasti, joten nimessä yhdistyvät peikkomaisuus ja kalastus.

Lindforsin kädenjälki näkyy myös veneen ajo- ja rantautumisvalonheittimissä, jotka ovat kookkaat ja silmänmuotoiset.

Veneen ensiesittely messuilla on Lindforsin vauhdikas show, jossa mies häärii veneessä edestakaisin ja kertoo sen kyvyistä, materiaaleista ja räätälöitävyydestä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi vauhdissa kielestä toiseen vaihtaen – usein kesken virkkeen,

Muokattavat tilaratkaisut

Veneen neljä istuinta ovat ne

kin Lindforsin muotoilemat. Istuimet voidaan irrottaa ja ne voidaan sijoittaa keulan heittotasolle tai veneen keskilattialle.

Tuulilasi kaatuu haluttaessa, jolloin se on pois tieltä kalastuksen aikana. Takapenkki voidaan kääntää eteenpäin, joka vapauttaa perään heittotason.

Lattiaan sijoitetussa lukollisessa ja säältä suojatussa vapakotelossa on viisi erillisputkea täyspitkille vavoille.

Veneen kaikki sisälattiapinnat ovat mustaa mattoa, joka vaimentaa ääntä merkittävästi ja toimii liukuesteenä. Laaja keulakansi on pinnoitettu liukuestomaalilla.

Keski-Suomessa valmistettavat ja tarvittaessa yksilöllisesti varustellut Alutroll-kalastusveneissä on useita vaihtoehtoja kokoluokassa 3,50–6,85 metriä. Trollfiskilla on pituutta 5,2 metriä, leveyttä 2,2 metriä ja painoa tuhat kiloa.

Moottoriteho on 60–115 hevosvoimaa. Suomen markkinoilla moottori tulee Tohatsulta, joka lanseeraa 115-hevosvoimaisen uutuutensa venemessuilla Polttoainetankin koko on sata litraa.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat