Trafi avasi tekniset tiedot

Ajoneuvot Uutinen 19.2.2018

Vieläkö vanha ajokkisi on käytössä? Trafi avasi tekniset tiedot ilmaisiksi

Mitä kuuluu Mersuliini? Trafin uudistetusta ajoneuvotietopalvelusta voi nyt katsoa teknisiä tietoja ja matkamittarilukemia – ihan ilmaiseksi.

Trafin julkisten ajoneuvotietojen palvelu on uudistunut. Palvelun ilmaisiin ominaisuuksiin kuuluvat jatkossa ajoneuvon tekniset tiedot, seuraava katsastusaika sekä muun muassa katsastuksessa kirjatut matkamittarilukemat.

Myös muut tekniset perustiedot, kulutus- ja päästötiedot sekä rengastiedot voi jatkossa tarkistaa palvelun avulla. Näkyvien tietojen sisältö vaihtelee tietojen julkisuuden, ajoneuvolajin ja rekisteröintiajankohdan mukaan. Teknisiä tietoja voi hakea rekisteritunnuksen lisäksi ajoneuvon valmistenumerolla.

Lisäksi tuttuun tapaan palvelusta saa maksullisena tiedot ajoneuvon omistajista ja haltijoista, sekä kauemmas historiaan ulottuvat tiedot omistus-, katsastus-, vakuutus-, ja rekisteritunnuksista. Mikäli tietoihin sisältyy luovutusrajoituksia, Trafi ei voi näyttää ajoneuvoon liittyviä henkilötietoja. Kyselyn hinta on 2 euroa.

Vaikkapa vanhan ajokkinsa kuulumisia ja viime vuosien ajomäärää voi tutkailla osoitteesta https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/liikenteen-oma-asiointi-palvelu?toggle=Ajoneuvot

Teknisiä tietoja saattoi hakea myös sähköisen ajokortin Autoilija-älypuhelinsovelluksen betaversiolla.

Ainakin toimittajan ensiauto lienee päässyt autuaammille moottoriteille rekisterihaun perusteella.

Muokattu 12/2021: päivitetty linkkien kohteet

Lähde: Trafi Kuva: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat