Ajoneuvot | Uutinen | 9.7.2017

Viimeiset kilometrit potkulaudalla – BMW Motorrad X2City

Sähköavusteinen potkulauta on BMW Motorradin ja ZEG:in ratkaisu kaupunkiliikkumisen ongelmiin.

Jaa artikkeli

BMW Motorradin ja ZEG:in yhteistyönä syntyi BMW Motorrad X2City, sähköavusteinen potkulauta viimeisten kilometrien kulkuongelmiin. Kokoontaittuva potkulauta painaa 20 kilogrammaa ja soveltuu auton tavaratilassa säilytettäväksi. Toimintamatkaa saa yhdellä latauksella 25–35 kilometriä ja huippunopeus on 25 km/h.

BMW potkulauta

ZEG:in brändit Kettler, Bulls, Pegasus ja Hercules ovat olleet potkulautahankkeessa mukana, joten potkulauta nähdään polkupyöräliikkeiden hyllyjen lisäksi Kettlerin verkkokaupassa. BMW:n mukaan Motorrad X2City tulee myyntiin loppuvuodesta 2017 ”alle 2500 euron” hintaan.

BMW mainitsee potkulaudan olevan jopa taitettavia polkupyöriä pienempi kokoontaitettuna. Avattuna potkulaudalla voivat ajaa 1,60–1,90 metriä pitkät kuljettajat. Sähköavusteisista polkupyöristä tuttuun tapaan potkulaudan sähkömoottori aktivoituu vasta, kun kuljettaja on potkinut itsensä 6 km/h nopeuteen. Ohjaustangosta voi valita ajonopeuden 8, 12, 16, 20 ja 25 km/h nopeuksista. Akkuna Motorrad X2Cityssä on 408 wattituntinen litiumioniakku, jonka lataaminen tyhjästä kestää kotitöpselistä noin 2,5 tuntia. Järjestelmän on valmistanut Marquardt ja sillä on 4 vuoden takuu.

BMW potkulauta

 

Ajettavuudesta on huolehdittu jämäkän rungon lisäksi levyjarruilla ja suurilla renkailla. Takavalon yhteydestä löytyy myös jarruvalo muun liikenteen varoittamiseksi. Ajomukavuutta varten pyörästä löytyvät lokasuojat ja mittariston yhteydestä löytyy micro-USB älypuhelimen lataamiseksi ajon aikana.

BMW potkulauta

Lähde ja kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Keskustelu