Ajoneuvot | Uutinen | 20.12.2019

Volkswagen: 34 uutuutta 2020 – osta katumaasturi, rahoitat sähköistymistä

Sähköistämiskehityksen hintalappukaan ei paina Volkswagenia, sillä säästöt ja katumaasturit kirittivät VW:n ennätystulokseen.

Jaa artikkeli

Volkswagen aikoo merkkinä tuoda 34 uutta mallia ja malliversiota markkinoille ensi vuonna. Yhtiö ei kertonut automalleista tarkemmin, kuinka monta niistä tulee millekin markkina-alueelle. Malleista 12 on katumaastureita ja kahdeksan sähköisiä tai hybridejä. Luvassa ovat ainakin Golfin GTD-, R-, GTI- ja Variant Alltrack -versiot, sekä T-Roc Cabrio, Arteonin Shooting Brake, Tiguan R ja sähköinen ID.3. Pian ID.3:n jälkeen tulee myös sähkökatumaasturi ID Next.

Vuonna 2020 hiilidioksidipäästöiltään alle 50 g/km autot voidaan laskea superkrediittijärjestelmän avulla kahdesti, joten Volkswagen panostaa Passat GTE:n kaltaisiin lataushybrideihin voimakkaasti.
– Hybridisoimme mallistomme Golfista Tiguaniin ja aina Touaregiin saakka, Brandstätter lupasi.

Sähköisten ajoneuvojen kehitykseen investoidaan seuraavan viiden vuoden aikana 11 miljardia euroa. Lisäksi 8 miljardia euroa käytetään samassa ajassa hybrideihin ja digitalisaatioon. Vaikka Euroopan unionin kiristyvät päästörajat ja sähköistämiskehityksen suuri hintalappu painavat Volkswagenia, ovat merkin taloudessa asiat kohdillaan. Kolmen miljardin euron kulukuurista on toteutettu 2,6 miljardia euroa. Suoraa katetta tulee varsinkin katumaastureista, joiden osuus myynnistä on 37 prosenttia Euroopassa, 42 prosenttia Yhdysvalloissa.

– Tältä pohjalta voimme taata liikevoiton, että voimme järjestelmällisesti sijoittaa tuotteidemme sähköistämiseen ja digitalisaatioon, kommentoi Volkswagenin operatiivinen johtaja Ralf Brandstätter viitaten kululeikkauksiin ja katumaastureiden kasvaneeseen osuuteen.

Tavoitteena onkin 2020 saavuttaa 4-5% liikevoittoprosentti. Myös tänä vuonna VW oli ennätyskunnossa juuri kulukuurin ja katumaastureiden ansiosta.

Lähteet: Automotive News, Reuters Kuva: Volkswagen

Jaa artikkeli

Keskustelu