Volkswagen valmistautuu ID Buzz -sähköpakun valmistukseen

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 13.1.2022

VW Kleinbus tekee paluun sähköisenä I.D. Buzzina 9. maaliskuuta

Kleinbusin paluusta on puhuttu eri muodoissaan jo pitkään, mutta nyt meillä on päivämäärä.

Volkswagen Typ 2:n reinkarnaatio tulee syntymään ID -sähköautoperheen suurimmaksi jäseneksi. I.D. Buzz, niin kuin sen nimi tulee kuulumaan, lanseerataan Volkswagenin toimitusjohtajan Herbert Diessin vahvistuksella parin kuukauden kuluttua, maaliskuun yhdeksäntenä päivänä.

I.D. Buzzista on julkaistu jo etukäteen havainnepiirroksia ja toteutumattomia konsepteja olemme nähneet vuosia sitten, esimerkiksi VW Bullin muodossa. Vähän kuin Beetlenkin kohdalla, retrohenkisen Kleinbusin suunnittelussa 70 vuotta alkuperäisen jälkeen joudutaan tekemään kompromissejä monien ratkaisujen kohdalla. Odotettavissa on siitä huolimatta paljon alkuperäiseen Typ 2:een yhdistettäviä elementtejä kaksivärisyydestä ja V-tyylisestä keulasta alkaen.

Volkswagen I.D. Buzz

Kleinbus on ehdottomasti kulttiauton maineessa, ja sillä on myös erityinen lataus hippiliikkeen historiaa ajatellen. Yhdysvalloissa I.D. Buzzia pidetäänkin jopa tärkeimpänä Volkswagen-uutuutena sitten ensimmäisen retro-Kuplan 90-luvun lopulla.

Euroopan markkinoilla tullaan näkemään I.D. Buzz kahden rivin konfiguraatiolla, mikä tarkoittanee viisipaikkaista versiota, kun taas Yhdysvalloissa nähdään kolmirivinen, siis mahdollisesti seitsemän- tai kahdeksanpaikkainen versio. Myös pakettiautomalli on tuloillaan, mutta kaikesta tästä kuulemme lisää 9. maaliskuuta.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat