The French Dispatch Wes Anderson Citroën Type H Traction Avant

Ajoneuvot Uutinen 26.10.2021

Wes Andersonin uusimman elokuvan pääautorooleissa Citroënit

Omintakeisesta visuaalisesta tyylistään tunnettu Wes Anderson heittäytyy ranskalaisuuden ytimeen uudessa The French Dispatch -elokuvassaan. Autopääosissa nähdään kultakauden Citroëneja.

Käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja Wes Andersonin uusin elokuva sai ensi-iltansa viime viikolla. The French Dispatch kertoo sanomalehdistä ja toimittajista kuvitteellisessa ranskalaiskaupungissa 1900-luvulla. Andersonin elokuvia (mm. Isle of DogsRoyal TenenbaumsDarjeeling Limited) tunteville ei liene yllätys, että amerikkalaisohjaajan elokuvissa on suorastaan omalaatuinen estetiikka.

– Elokuvan visuaalinen pohja, asut, lavasteet, kaikki… Kaikki nojaa taustatutkimukseen. Vaikka kyseessä on eräällä tavalla karkki ja eräällä tavalla kaikki on keksittyä fantasiaelementteineen, periaatteessa kaikki pohjaa viittauksiin, Anderson kiteyttää.

The French Dispatch Wes Anderson Citroën Type H Traction Avant

Tällä kertaa Andersonin ranskalaiskaupungin kadut ovat täynnä Citroënin klassikkomalleja vuosien varrelta. Erityisen isoissa rooleissa nähdään Type H -pakettiauto sekä ”gangsteri-Sitikka” Traction Avant. Ennui-sur-Blasén mielikuvituskaupungin kaduilla nähdään myös Ami 6, ikoninen DS, kulttiklassikko GS sekä tietysti 2CV-rättäri.

Type H -pakettiauto on tullut viime vuosina tutuksi erityisesti viinibaari- ja kahvilakäytössä. Traction Avant puolestaan on saanut oman animoidun takaa-ajokohtauksen The French Dispatchiin 1930-1950-lukujen ranskalaisten rikosdraamojen tyyliin. Animaatiojakso toimii samalla nyökkäyksenä ranskalaisten sarjakuvakirjojen suuntaan.

The French Dispatch Wes Anderson Citroën Type H Traction Avant

Andersonin työryhmän yhteistyö ranskalaismerkin kanssa sisälsi muun muassa vierailun merkin Citroën Conservatoire -museoon. Kyseessä ei myöskään ole Andersonin ja Citroënin ensimmäinen yhteistyö, sillä vuoden 2004 teoksessa The Life Aquatic with Steve Zissou (suom. Steve Zissoun vedenalainen maailma) pelastetaan panttivankeja Hotel Citroënista ja eräällä tarinan saarista puolestaan ajellaan keltaisella Méharilla.

Lähde ja kuvat: Citroën / 20th Century Studios

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Citroën

Kaikki koeajot

Uusimmat