Ajoneuvot Pyöräily Uutinen 20.9.2022

Xiaomi-sähköpyörät ovatkin pelkkiä Himo-pyöriä, Xiaomi-nimeä ei voi käyttää

Moottori on julkaissut parin Xiaomi Himo -nimisen sähköpolkupyörän koeajot. Xiaomi-nimeä ei Himo-pyörien yhteydessä voi käyttää, koska kysymyksessä on Xiaomin kumppaniyrityksen tuote.

Moottori on julkaissut tänä syksynä kahden kiinalaisvalmisteisen sähköpyörän, Himo C26:n sekä Himo C30S:n koeajot.

Kun koeajot pyöristä julkaistiin, ne julkaistiin Xiaomi Himo -nimellä. Xiaomi on iso kiinalainen erilaisia tuotteita myyvä yritys, joka on noussut runsaassa kymmenessä vuodessa muun muassa yhdeksi maailman suurimmista matkapuhelinvalmistajista.

Pyörien koeajojen julkaisun jälkeen Moottorille tuli tieto, että Xiaomi-nimeä ei Himo-pyörien yhteydessä saisikaan käyttää.

Moottori julkaisi sähköpyörien koeajot niillä tiedoilla, mitä olimme pyörät toimittaneelta taholta saaneet. Tieto siitä, että Xiaomi-nimeä ei saisi Himo-pyörien yhteydessä käyttää, tuli yllätyksenä myös sähköpyörät koeajoon Moottorille toimittaneelle suomalaiselle Elemove-yritykselle.

– Himo-pyörät on myyty ympäri maailman tähän saakka Xiaomi Himo -nimellä, Aki Viitanen Elemovesta sanoo.

Elemove on koko toimintansa ajan vuodesta 2020 saakka myynyt Himo-pyöriä Xiaomi Himo -nimellä. Himo-pyörien muutkin myyjät Suomessa esimerkiksi EVX Store sekä Hobby Hall ovat myyneet Himo-pyöriä Xiaomi-nimellä.

Xiaomi on kiinalainen iso yritys, jolla on tuotteita oman brändin alla, mutta sen lisäksi sillä on iso määrä erilaisia kumppanuusyrityksiä. Osa näiden kumppanuusyritysten tuotteista voi päätyä Xiaomin brändin alle.

Aki Viitanen sanoo myös, että hänelle on jopa Himon puolelta puolelta Kiinasta korostettu, että Xiaomin käyttö pyörien nimessä ja markkinoinnissa on enemmän kuin suotavaa. Myöhemmin Kiinasta oltiin Elemoveen yhteydessä ja yhdessä he päätyivät siihen, että Xiaomi-nimeä ei käytetä.

Xiaomi Finland Oy:n markkinointijohtaja Essi Kautonen sanoo Moottorille, että Himo-pyörät kuuluvat Xiaomin kumppanuusverkostoon, mutta Himo-pyörät eivät ole Xiaomin tuotteita.

– Xiaomilla on vain yksi sähköpyörä ja se on Xiaomi Mi Smart Electric, joka on taitettava sähköpyörä, Kautonen sanoo.

Kautonen toteaa myös, että Xiaomin pääkonttorilta on lähtenyt Himon pääkonttorille sekä sitä kautta Himo-pyöriä myyville tukkureille ja jälleenmyyjille ohjeistus nimen käytöstä. Himo-pyörien yhteydessä Xiaomi-nimeä ei käytetä.

Teksti: Manu Tuppurainen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat