Bugatti Chiron

Ajoneuvot Uutinen 16.10.2017

Yhdistetty kulutus yli 20 litraa sadalla: Bugatti Chiron hämmästyttää taas

Yhdysvaltain ympäristöviraston kulutuslukemat antavat käsityksen 1 500 hevosvoiman arkiauton kanssa elämisestä.

Ei ole epäilystäkään, etteikö Bugatin uusi uljas Chiron olisi vieläkin uskomattomampi auto kuin sen edeltäjä Veyron. Muutaman miljoonan 1 500 -hevosvoimainen hyperauto on äärirajoilla suorituskyvyn, luksuksen ja käytännöllisyyden suhteen.

Bugatti Chiron

Niinpä neljällä turbolla varustetun 8-litraisen W16-moottorin janokin on melkoinen, joskaan ei kohtuuton tehoihin nähden. Yhdysvaltain ympäristövirasto EPA suostui heinäkuussa julkistamaan erikoiselle automallille omat kulutuslukemansa, joiden mittaustavat poikkeavat meillä nähdyistä NEDC-testisykleistä jonkin verran. Niinpä tässä jutussa ilmoitetut arvot voi ottaa lähinnä viitteenä arpajaisvoiton autohankintoja suunnitellessa.

Bugatti Chironin yhdistetty EPA-kulutuslukema on 21,4 litraa per 100 kilometriä (11 miles per gallon). Kaupunkiajossa järkevä kauppakassi äärimmäinen hyperauto kuluttaa 26,1 litraa 100 kilometrillä (9 mpg) ja maantiellä tarjolla on tavallaan kohtuullinen 16,8 l / 100 km (14 mpg). Vertailun vuoksi Bugatti Chironin bensiinitankki on Veyronin tavoin 100 litraa.

Bugatti Chiron

Onneksi kuitenkin kehitys kehittyy, sillä Chironin edeltäjä Bugatti Veyron sai ympäristövirastolta yhdistetyksi kulutukseksi 23,5 litraa per 100 km, joten 500 hevosvoiman teholisäyksen ohessa myös taloudellisuus on parantunut lähes 10%.

Bugattin muotoilupäällikkö Achim Anscheidt kertoi Autoblogille marraskuussa, että keskimääräisellä Bugatti Chironin ostajalla on jo ennestään tallissaan 42 muuta autoa, 1,7 suihkulentokonetta ja 1,4 jahtia, joten ehkäpä edes hyperluksusauton isohko kulutus ei aiheuta ongelmia luottotiedoissa.

Lähde: Autoblog Kuvat: Aake Kinnunen ja Lauri Ahtiainen

Lottovoitolla luksusauto:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Bugatti

Kaikki koeajot

Uusimmat