Ajoneuvot Yhteiskäyttöautot 23.11.2022

Yhteiskäyttöauto: Opelille ensimmäinen vuokraus – Tarmo vuokrasi auton viikonlopun reissulle

Opel Astra on ollut vertaisvuokrapalvelussa reilu pari viikkoa. Ensimmäinen toteutunut vuokraustapahtuma autolle tuli reilun parin viikon jälkeen.

Espoolainen Tarmo Luoma vuokrasi Moottorin vertaisuvuokrauspalveluun laittaman auton kokonaiseksi kolmeksi ja puoleksi päiväksi.

– Tarvitsin tilapäisesti auton maatilallani käyntiäni varten ja katsoin netistä, että mistä saisin edullisesti vuokra-auton. Gomore-palvelu tuli siinä esiin, Luoma sanoo.

Tarmo Luoma ei siis aiemmin tiennyt Gomore-palvelun olemassa olosta.

– Niinhän se yleensä menee, että sitten asioita aletaan selvittää, kun se tarve ilmenee, Luoma sanoo.

Tarmo Luoma rekisteröityi Gomoreen autojen vuokraajaksi ja aloitti auton vuokraamisen.

– Ensiksi katsoin mitä autoja löytyy lähellä kotiani Leppävaaraa. Sen jälkeen katsoin hintaa, tarvitsin vain edullisen auton liikkumiseen, Luoma sanoo.

Ensimmäiseksi Luoma laittoi varauspyynnön Volkswagen Golfista sisään. Aika pian auton vuokraajalta tuli vastaus, että valitettavasti eivät voi vuokrata autoa, kun tarvitsevat sitä omaan käyttöönsä. Myös seuraava vuokrauspyyntö veti vesiperän, sieltä tuli myös vastaus, että auto ei ollutkaan käytettävissä.

Tämän jälkeen Luoma laittoi vuokrauspyynnön Opel Astrasta – ja sehän oli vapaa. Samalla Gomore-palveluun laitamamme Opel Astra sai sen ensimmäisen ja tärkeimmän vuokrauksen.

Edullista vuokrausta

Luoma vuokrasi auton kolmeksi ja puoleksi vuorokaudeksi. Hintaa vuokraukselle tuli 120 euroa, josta hän sai muun muassa ensimmäisen vuokrauskerran alennusta sekä dynaamisen hinnoittelun alennusta reilu 30 euroa. Vuokraukseen sisältyi 630 kilometriä, joiden ansiosta Luoma pystyi hyvin käymään hyvin Pohjois-Satakunnassa sijaitsevalla maatilallaan.

Auton luovutuksen hetkellä Opelista tehtiin Gomoren applikaation kautta vuokrasopimus, ja auton kuvattiin mahdollisten vaurioiden dokumentointia varten. Lisäksi polttoaineen taso ja auton kilometrit kirjattiin sopimukseen ja molemmat osapuolet hyväksyivät sen allekirjoituksillaan. Tämän jälkeen Tarmo Luomalle toivotettiin hyvää matkaa!

Kolmen päivän kuluttua auto palautui Luomalta – tietysti tankattuna ja muutenkin siinä kunnossa, missä auto oli vuokralle lähtiessä.

Suunnitelmat voivat joskus muuttua – ja Tarmo Luoma olisi halunnutkin muuttaa vuokrasopimusta siten, että kesken vuokrauksen siihen olisi lisätty toinen kuljettaja, hänen vaimonsa. Gomoren vuokrasopimukseen ei ole kuitenkaan mahdollista tehdä muutoksia kesken vuokrauksen, ainoastaan vuokrasopimusta on mahdollisuus pidentää.

– Vaikka meille ei mitään nyt tapahtunut, niin joskus voi olla tilanne, että vaikka sairastuu tai jotain, että ei pystykään ajamaan autoa, niin tällainen muutosmahdollisuus olisi hyvä asia, Luoma perustelee.

Gomorelta kerrotaan, että toisen kuljettajan lisääminen vuokrasopimukseen ei ole mahdollista, kun vuokraus on jo alkanut. Toinen kuljettaja on mahdollista lisätä ennen kuin vuokraus on alkanut, tai vuokravarauksen tekemisen yhteydessä.

– Vuokrauksen aikana tätä ei voi enää lisätä muun muassa siksi, että haluamme pystyä välittämään autonomistajille tiedon siitä, kuka heidän autoaan tulee vuokrauksen aikana ajamaan ennen kuin autonomistaja saa ja hyväksyy vuokrapyynnön, Gomoren maajohtaja Boris Perkiö sanoo.

Positiivinen kokemus

Tarmo Luoma oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen ensimmäiseen kokemukseensa Gomoresta.

– Kyllä jäi kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus. Itse olen tällä hetkellä tilapäisesti ilman autoa ja varmasti käytän Gomorea uudelleenkin, jos tarve tulee.

Luoma on miettinyt Gomoren mahdollisuuksia myös pidemmällekin.

– Mietin jopa sellaista, että kun jollain aikataululla hankin itselleni uuden auton ja perheessä on myös toinen auto, ja niistä jompi kumpi seisoo melkein aina, niin sitä toista autoa voisi tällä tavalla oikein hyvin vaikka vuokrata, Luoma pohtii.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat