7.3.2017

AMG-taksi 805 hybridihevosella – Mercedes-AMG GT Concept

Mercedes-AMG GT Concept

Mercedes-AMG GT Concept väläyttää hybridimuskelia ja vihjailee tulevasta.

Mercedeksen tehojaosto AMG:n juhliessa viisikymppisiään tänä vuonna on suorastaan sopivaa, että Affalterbachin taiturit vihjailevat Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä tulevien juoniensa suuntaan. Mercedes-AMG GT Concept näyttää, miltä AMG:n GT-mallisarja saattaa näyttää nelioviseksi laajennettuna. Samalla se pyrkii luomaan siltaa Mercedeksen EQ-sähköautohankkeeseen "EQ Power+"-brändäyksellä.

Mercedes-AMG GT Concept

Panamericana-keula ja GT-malleista tuttu muotokieli ovat saaneet seurakseen uudet valot. Mercedeksen mukaan tuttua led-ajovalotekniikkaa on terästetty uudella nanokuitutekniikalla ja samalla esimerkiksi vilkut ovat saaneet uuden eläväisemmän ilmeen.

Mercedes-AMG GT Concept

Konseptimuodossaan GT Concept yhdistää AMG:n tutun turboahtimilla varustetun 4,0-litraisen V8-murinamuskelin sähkömoottoreiden ilosanomaan, joten luvassa saattaisi olla "yli 600 kilowatin (805 hevosvoiman)" tehot. 0–100 km/h pitäisi siis hoitua AMG:n toimitusjohtaja Tobias Moersin mukaan alle 3 sekunnissa.

Mercedes-AMG GT Concept

Aitoon hybridihenkeen sähköajon akustoa voidaan ladata niin jarrutusenergian talteenotolla kuin polttomoottorin avulla. Mercedeksen mukaan hybridistrategian osalta valmistaja on konsultoinut Mercedes-AMG Petronas Formula-talliaan, jotta paras suorituskyky olisi aina kuljettajan saatavilla.

Mercedes-AMG GT Concept

Lähde: Mercedes-AMG Kuvat: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat