8.3.2017

Hybridijohtajat hippasilla – Lexus LS 500h kiristää kilpailua

Lexus LS 500h

Hybridisaatio on levinnyt myös toimitusjohtajaluokkaan, eikä Lexus aio olla muita huonompi.

Alkuvuodesta esitelty uusi Lexus LS aiheuttaa varmasti hämmentyneitä johtokunnan parkkipaikalla, mutta Geneveen räväkkä edustussedan saapui hybridivoimaisena LS 500h:na. Lexus-mallistoaan tunteville uutuus ei ollut kovinkaan suuri shokki, sillä LS jakaa suuren osan perusrakenteistaan kurvikkaan LC:n kanssa.

Lexus LS 500h

Esimerkiksi Mercedeksen ja BMW:n tarjoamiin kilpakumppaneihin verrattuna uusi LS on mielenkiintoinen sekä sisältä että ulkoa. Räväkästi muotoiltu ja ihailtavan omintakeisesti suunniteltu LS tarjoaa samalla myös porukan mielenkiintoisimman hybridivoimalinjan.

Lexus LS 500h

LS 500h:n voimalähteenä on 3,5-litrainen V6, josta saadaan 299 hevosvoimaa. Sähkömoottoreiden avulla yhteistehoksi tulisi 359 hevosvoimaa, sähkömoottoreiden ja polttomoottorin ollessa yhdistettynä portaattomaan CVT-automaattivaihteistoon.

Todellinen erikoisuus on kuitenkin jo aiemmin LC 500h:ssa nähty nelivaihteinen automaatti, joka toimii ikään kuin neliportaisena aluevalitsimena CVT:lle ja moottoreille. Lexus on käyttänyt huomattavan paljon aikaa siihen, että kuljettajan paikalta olisi mahdotonta arvioida kumpi vaihteistoista suorittaa vaihtamisen ja ajotuntuman pitäisi valmistajan mukaan vastata kymmenvaihteista automaattia.

Lexus LS 500h

LS-mallistossa aiemmin nähtyyn LS 600h-hybridiin verrattuna merkittävin ero on V8:n vaihtuminen maltillisempaan V6:een. Lexus ei näillä näkymin tuo LS:stä myöskään erillistä pitkän akselivälin L-mallia, sillä viidennen sukupolven LS on jo valmiiksi pitkää nelosmallia pidempi.

Nähtäväksi jää, onko monimutkaiselta kuulostava voimalinjaratkaisu merkittävästi parempi kuin kilpailijoiden tarjokkaat, mutta mielenkiintoiselta se vaikuttaa joka tapauksessa. Hybridinäkin valittavana on sekä taka- että nelivetoinen malliversio.

Lexus LS 500h

Lähde ja kuvat: Lexus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat