17.4.2019

Keskimoottori-Corvette alkaa olla virallisesti varmaa – esitellään 18. heinäkuuta

Corvette C8

Corvetten seuraava sukupolvi saattaa olla historiansa radikaalein: ikoni vaihtaa keskimoottoriin.

Keskimoottorisesta Corvettesta on huhuttu kauan. Kesällä esiteltävää C8-sukupolvea on kypsytelty jo pitkään. Salakuvissa näkyvien prototyyppien rajuimmatkaan maskeeraukset eivät kykene muuttamaan mittasuhteita: lyhyt keula ja eteen sijoitettu ohjaamo ovat varma vinkki keskimoottorirakenteesta.

Corvette C8

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kauan haaveiltu

Keskimoottorinen Corvette olisi voinut tapahtua paljon, paljon aikaisemminkin. General Motors esitteli keskimoottorisia kilpa-, tutkimus- ja näyttelyautoja tasaiseen tahtiin 1960-luvulta aina 1980-luvulle asti. Nykyinen C7-sukupolvikin olisi voinut olla keskimoottorinen, ellei vuosikymmenen takaisen talouskriisin aiheuttama konkurssi olisi pakottanut GM:ää turvallisempaan suunnitelmaan.

Nyt suunnitelma ei enää voi muuttua. General Motors on ilmoittanut esittelevänsä uuden Corvette-sukupolven 18.7.2019. Päivämäärä kirjoitettiin maskeeratun prototyypin etuoveen – etuoveen, joka muun ohjaamon kanssa on tuotu lähelle auton etuakselia, jotta moottori mahtuu sen ja taka-akselin väliin. Keskelle.

Corvette C8

Amerikan urheiluautoikonin seuraavaa sukupolvea saa siis vielä odottaa pari kuukautta. Vasta sitten selvinnee myös uutuuden lopullinen ulkonäkö ja tarkat tekniset tiedot.

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuva: General Motors, lähde: General Motors ja Road & Track

Luetuimmat