23.2.2015

Koeajo: uusiutunut Volkswagen Touareg

Nelisylinteristen valtakaudella on mukavaa kuunnella kuusikon hienostunutta murinaa. Hyvää: Moottori, kattava varustelu, viimeistely. Huonoa: Hinta, etuistuimen reisituki, istuma-asento takana.

Volkswagen Touaregin uusiutumisen havaitseminen vaatii tarkkoja silmiä, sen verran vähäiset muutokset on tulokas kokenut. Keulassa on aiempaa terävämpiä linjoja ja ajovalojen design on uutta.

Ylellisen ripauksen mukavuutta saa lisävarusteisella ilmajousituksella, joka sisältää automaattisen korkeudensäädön ja kuormaamista helpottavan lastaus-asennon.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Viimeistely vakuuttaa

Sisällä hellii nahka, avustimet toimivat ja vakiovarustelu tyydyttää vaativaakin makua. Vaikka etuistuimet säätyvät sähköllä 14 suuntaan, ei reisitukea ole riittävästi.

Uusiutuminen pidensi vakiovarustelistaa, jolla ovat muun muassa ajotilanteen mukaan säätyvät kaksoisksenonit ajovaloina, pysäköintitutkat sekä kolaritilanteissa apuun käyvä monitörmäysjarrutus. Se alkaa törmäyksen jälkeen jarruttaa automaattisesti seuraavien törmäysten estämiseksi.

Väkevä kuusisylinterinen

Keulilla on kahdesta väkevästä V6-dieselmoottorista tehokkaampi. 262 hevosvoimaa on erittäin riittävästi. Arkiajossa ei tarvitse kutitella moottorin äärirajoja, joten matka-ajo on vaivatonta olipa edessä ylämäki, rekan ohitus tai mutkainen ajotaival.

Näinä nelisylinteristen moottorien valtakaudella on mukavaa kuunnella kuusikon hienostunutta murinaa.

Sitkas ja väkevä moottori sekä jatkuvatoiminen neliveto lyövät lumipöperössä kättä. Tiptronic-automaattivaihteisto vaihtaa pitävällä pinnalla ennakoitavasti ja viiveittä.

Liukkaalla ja lumisohjossa vaihteisto, luistonesto ja neliveto joutuvat koetukselle. Aika ajoin voimanjaon yhteistyössä on hienoisia viiveitä, mutta matka jatkuu.

Salakavalan kookas

Ympäri auton näyttävä kamerakuva ja peruutuskamera helpottavat pysäköintiä. Anturit ovat herkkiä lumen ja jään tekosille: virhepiipitykset olivat jokapäiväisiä ja tulivat eri päivinä eri puolilta autoa.

Tavaratila on salakavalan kookas. Kontti näyttää vaatimattomalta, mutta on muodoltaan selkeä ja litrojakin on lähes 700. Raskaampien esineiden pakkaaminenkin käy, sillä lastaus helpottuu napista painamalla, jolloin ilmajousitus laskee takapäätä.

Takana on hyvät tilat kahdelle, mutta keskipaikan mukavuuden vie keskitunneli, joka syö jalkatilaa ja kohottaa keskellä istujan polvet koukkuun. Takaistuimet ovat matalalla ja levymäiset.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sinnikäs veturi

Autosta on sinnikkääksi veturiksi asuntovaunun vetämiseen, sillä jarrullinen vetokyky on 3 500 kiloa.

Maavaraa on kohtuulliset 20 senttiä. Maastokelpoisin on Terrain Tech -versio, jossa alustaa on korotettu edestä 15 milimetrillä ja takaa 10 millimetrillä. Versio lähestyy aitoa maastoautoa, sillä tarjolla on myös tasauspyörästön lukitus taka-akselille ja alennusvaihteisto.

Moottorin teho on kasvanut, mutta polttoaineenkulutus on laskenut. Talvisessa koeajossa keskikulutus kipuaa liki yhdeksään litraan.

Kireinä pakkaspäivinä tuli todistetuksi, että liha on heikkoa: lämmitetty ohjauspyörä on lähes välttämätön.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Lauri Ahtiainen

Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4Motion Tiptronic

Hinta alkaen

92 426 €

Koeajetun auton hinta varusteineen

120 681 €

Ajoneuvovero

169 €/ v

Käyttövoimavero

582 €/ v

Moottori

2 967 cm³, dieselmoottori, 6 sylinteriä, turboahdin, 8-v. automaattivaihteisto, neliveto.

Teho

193 kW (262 hv), 3800–4400 r/min

Vääntö

580 Nm (1750–2500 r/min)

Vääntö

580 Nm (1750–2500 r/min)

Kiihtyvyys 0–100 km/h

7,3 s

Huippunopeus

225 km/h

Kulutus l/ 100 km

7,7 (kaup.) / 6,0 (maant.) / NEDC-kulutus 6,6 (yhd.) (l/km)

CO2-päästöt

174 g/km

Mitat

pituus 4801 mm, leveys 1940 mm, korkeus 1709 mm, akseliväli 2893 mm
Tavaratila: 697 l
Omamassa: 2185 kg

Muu tieto

Perävaunumassa jarruin 3 500 kg.

Matkanjatkamispalvelu

huollosta huoltoon

Takuu

2 vuotta

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat