12.6.2024

Maistiainen: Nissan Qashqai uudistuu harkitusti – hinnat alkavat 32650 eurosta

Kuva Aake Kinnunen
Nissan Qashqai facelift ja kissa

Kolmannen polven Nissan Qashqai on jo kasvopesuvaiheessa, ja samassa yhteydessä tehdas uudistaa auton digivarusteita.

Suomalaistenkin suosikki Nissan Qashqai on edennyt jo siihen pisteeseen, että on aika puhua kolmannen mallipolven kasvopesusta. Uudistuksen pääpiirteet esiteltiin jo joitain viikkoja sitten, mutta nyt autot ovat jo ajettavissa, hinnoiteltuina ja melko pian Suomessa.

Qashqain ilmiselvin uutuus on uusi keulamaski, joka on tehtaan mukaan uusi tulkinta Nissanin tutusta Vmotion-keulailmeestä, mutta nyt samuraihaarniskan panssaripalasista inspiroituneena. Samassa yhteydessä valot on uusittu keulalla ja perässä. Uutena varustetasona on N-Design, joka sekin keskittyy Qashqain pinnallisiin puoliin. Lisäksi värikartassa on kolme uutta värisävyä.

Nissan Qashqai facelift

Sisäisen kauneuden saralla Qashqai on siirtynyt Google-pohjaiseen tietoviihdejärjestelmään, joten navigoinnin, ääniavustimen ja sovelluskaupan suhteen luotetaan ison G:n palveluihin. Niinpä autossa on mahdollista käyttää Google Mapsin tai vaikkapa Wazen karttoja navigointiin, tai ääniavustimen voi valita Google Assistantin, Amazon Alexan tai CarPlayn kautta olevan Sirin väliltä. Samalla 360°-ympäristökamerajärjestelmää on päivitetty. Materiaaleja on myös parannettu monin paikoin, vaikka mustat muovit muistuttavatkin paikoitellen Qashqain segmentistä.

Nissan Qashqai facelift

Uudistuneen Nissan Qashqain hinnat alkavat 32 650 eurosta (Acenta 2WD, manuaali,140 hv kevythybridi) ja Nissanin ylpeästi esittelemät e-Power-hybridiversiot alkavat 39 450 eurosta. Nelivetoa kaipaavien kynnys on 41 010 eurossa (MHEV 158 Xtronic N-Connecta). Ensimmäisiä autoja pitäisi näkyä Suomessa vielä lähiviikkoina.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat