Etelä-Afrikka pingviinit

Matkailu Ulkomaanmatkailu 4.3.2018

Etelä-Afrikan vitsikkäät vaappujat

Bouldersin rannan pikkuruiset pingviinit kiinnostavat, hurmaavat ja pysäyttävät matkailijan.

Mielikuva pingviineistä on omassa päässä aika lailla erilainen, kuin on se näky mikä kohtaa matkailijaa Etelä-Afrikassa Bouldersin rannalla Kapkaupungista etelään.

Etelä-Afrikka pingviinit

Pingviinit vaappuvat hassun ja kömpelön näköisesti, aivan kuin television luontodokumenteissa. Mutta Bouldersin polvenkorkuiset afrikanpingviinit ovat varreltaan paljon vähäisempiä kuin Antarktiksella elävät serkkunsa. Bouldersin pingviinien frakkipuku näyttää jotenkin likaiselta: eläinten rintamus ei ole yhtä hohtavan valkoinen Antarktiksella elävillä keisaripingviineillä.

Erot pingviinien koossa ja näyttävyydessä, eivät kuitenkaan lainkaan latista elämystä Simon’s Townin -pikkukaupungin edustalla.

Ja pingviinitriviasta kiinnostuneille kerrottakoon, että maailman 17 pingviinilajista seitsemän elää Antarktiksella ja sen ympäristössä.

Lottovoitto rantakaupungille

Boulders Beach on osa Pöytävuoren kansallispuistoa ja ohittamaton käyntikohde Kapkaupungissa vieraileville. Perille pääsee vaivattomasti, sillä Simon’s Town sijaitsee Kapkaupungista noin 40 kilometriä etelään, eikä matkanteko autolla vie kuin kolmisen varttia.

Matkailullisesti ja elinkeinollisesti pikkuruinen rantakaupunki sai lottovoiton vuonna 1983, jolloin pingviinit päättivät asettua rannalle yhdyskunnaksi. Nyttemmin pingviinejä on parituhatta yksilöä.

Etelä-Afrikka pingviinit

Puusilloilta häiritsemättä

Rannalle on rakennettu puiset kävelysillat, joilta pääsee näkemään ja valokuvaamaan pingviinit läheltä, mutta eläinten touhuilua häiritsemättä. Ja sitä riittää: pingviineillä tuntuu olevan alituiseen asiaa jonnekin, kuten uimaan ja uimasta.

Etelä-Afrikka pingviinit

Viipottajat kiipeävät rantakallioilla optimistisesti, mutta tämän tästä nokalleen horjahtaen.

Osa eläimistä nauttii ilmeisen tyytyväisenä auringosta, niin antaumuksella on kaula taivutettu oikeaan kulmaan auringon suuntaan.

Etelä-Afrikka pingviinit

Pingviinien puuhia kummastelemassa vierähtää hyvinkin pari tuntia – hieman yli euron suuruinen pääsymaksu on tästä huvista mitätön hinta. Pääsymaksun suorittaa mielellään myös siitä syystä, että kävijöiltä kerätyt varat menevät pingviinien suojelutyöhön.

Jaa artikkeli