Matkailu Uutinen 4.1.2017

Ethän maksa turhaan kahdesta matkavakuutuksesta?

Luottokortin mukana tuleva matkavakuutus voi riittää.

Moni ostaa tietämättään erillisen vakuutusyhtiön matkavakuutuksen, vaikka luottokortin sisältämä matkaturva olisikin riittävä. Kannattaa selvittää, sisältyykö omaan luottokorttiin jo matkavakuutus, ja mitä se kattaa.

Rahoitustuotteiden vertailuun erikoistunut sivusto VertaaEnsin.fi selvitti, mihin luottokortteihin sisältyy matkavakuutus ja miten ne eroavat toisistaan.

Matkavakuutuksen sisältävät luottokortit ovat usein vuosimaksullisia, mutta niiden vuosimaksut jäävät usein ainakin vakuutusyhtiöiden tarjoamien jatkuvien matkavakuutusten hintoja alhaisemmiksi. Osassa luottokorteista ei ole vuosimaksua.

Vakuutuksen kattavuus kannattaa selvittää

Matkavakuutusta hankkiessa kannattaa myös miettiä mitä tarvitsee vakuutukselta. Hinnan lisäksi on hyvä selvittää, koskeeko vakuutus myös matkatavaroita ja mikä on omavastuuosuus, kuinka pitkälle matkalle vakuutus on voimassa ja ovatko perheenjäsenet myös vakuutettuja. Matkavakuutuksen sisältäviä luottokortteja on Suomessa yli 20, mutta hyvin vaihtelevin hinnoin ja vakuutusehdoin, joten vertailu kannattaa.

Ehtona luottokorttien matkavakuutuksille on yleensä, että matka tulee maksaa ainakin osittain luottokortilla, jotta vakuutus on voimassa. Yleensä tapauksissa se tarkoittaa matkustuskulujen ja majoituskulujen maksamista kortilla.

Muutamaan luottokorttiin sisältyy kuitenkin vakuutus, missä ei vaadita matkan maksamista luottokortilla vakuutuksen voimassaolemiseksi. Luottokortin matkavakuutukseen sisältyy vakuutus usein myös mukana matkustavalle puolisolle ja muille perheenjäsenille.

Matkavakuutuksen sisältämiä luottokortteja tarjoavat Suomessa esimerkiksi Aktia, American Express, Diners Club, Danske Bank, Nordea, SEB-Kort, Säästöpankki, POP-pankki, Ålandsbanken, Handelsbanken ja Eurocard.

Alla olevan taulukon saat isommaksi klikkaamalla.

PowerPoint-esitys

Lähde: VertaaEnsin.fi Kuva: Vesa Eskola

Jaa artikkeli