Lento

Matkailu 4.11.2018

Etsitkö edullista äkkilähtöä? Finavian vinkit todellisiin löytöihin

Lennon ja majoitukset etsiminen, vertaaminen ja varaaminen nopealla aikataululla hoituu kätevimmin netissä, mutta hakukoneiden tarjonnassa on yllättävän paljon eroja.

Finavia seuloi parhaat palvelut ja lähestymiskulmat edulliseen lentolomailuun. Kartoituksessa kävi ilmi, että äkkilähtö on taloudestaan tarkalle hyvä tapa ottaa etäisyyttä pimenevään syksyyn. Valinnanvaraa on eniten, jos voit joustaa päivistä tai matkakohteesta.

Useimmille joustaminen on arkikiireiden vuoksi vaikeaa, eli äkkilähtö on käytännössä harvojen herkkua. Ei siis ihme, että tästä tarjonnasta suuremmin hyötyvät nopeisiin joustoihin kykenevät.

Lentokenttä

Jos kohteella ei ole niin väliä 

Säästöä kertyy taatusti, jos voit lentää minne tahansa tiettynä ajankohtana, kunhan hinta on kohdillaan.

Onko matka tärkeämpi kuin määränpää? Esimerkiksi Google Flights, Momondo ja Kiwi.com -palveluissa pääset tarkastelemaan karttapohjan avulla kaikkia mahdollisia reittejä hintoineen.

Syöttämällä lähtöpaikan sekä matkustuspäivämäärät tai päivämäärävälin, jossa haluat matkustaa, näet edullisimman hinnan kuhunkin kohteeseen. Palvelut linkittävät sinut varaussivustoille, joista voit ostaa lentolipun. Kartan katselu antaa inspiraatiota kaikkien mahdollisuuksien kartoittamiseen.

Jos kohde on lukittu, mutta lennon suhteen voi joustaa

Halvimman hinnan löytämiseen esimerkiksi Momondo ja Skyscanner ovat hyviä vaihtoehtoja. Palvelut listaavat useiden lentoyhtiöiden ja varaussivustojen hintoja, joita voit suodattaa kätevästi esimerkiksi lentoaikojen ja vaihtolentojen määrän mukaan.

Jos olet joustava matkapäivien suhteen, voit helposti tarkastella tarjouksia muuttamalla lähtö- ja tulopäivää suuntaan tai toiseen. Edullisin hinta tarkoittaa toki usein vaihtoyhteyttä tai lähtöä aamuvarhaisella.

avoimet ovet lentokoneessa

Houkutteleeko eniten vaivattomuus?

Jos haluat päästä helpolla, matkatoimistojen äkkilähtöpaketeista voi saada samalla kertaa lentojen lisäksi myös majoituksen, ateriat ja jopa aktiviteetit kohteessa. Halpoja lentoja ja äkkilähtöpaketteja voit löytää esimerkiksi Lentodiilit-sivustolta.

Äkkilähtöjä listaavilta sivustoilta löytyy myös pelkkiä lentoja, jolloin majoitus ja muut palvelut täytyy varata erikseen. Useimmiten äkkilähdöt ovat viikon tai kahden pituisia reissuja rantalomakohteisiin, mutta tarjolla on myös lyhyempiä kaupunkilomia.

Matka_Kuollutmeri_Jordania

Ratkaiseeko majoitus?

Mitä jos houkutteleva hotelli olisikin lähtölaukaus koko matkan suunnitteluun? Hotellinvaraussivustot, kuten Booking.com, listaavat parhaita hotellitarjouksia. Samassa yhteydessä voit varata myös lennot.

Matka_Kuollutmeri_Jordania

Jos matkustat normaalin lomasesongin ulkopuolella, hotellitarjoukset voivat olla huomattavia. Helsinki-Vantaalta lähtee esimerkiksi uudet talvireitit Portugalin Lissaboniin ja Turkin Alanyaan, joissa lämpö jatkuu pitkälle syksyyn, vaikka turistien määrä väheneekin.

Matka_Kuollutmeri_Jordania

Virheistä voittoa?

Lentolippujen hinnan koostuminen on monivaiheinen prosessi. Joskus hinnanmuodostuksessa sattuu inhimillisistä tai teknisistä syistä johtuvia virheitä. Esimerkiksi Secret Flying -sivusto etsii näitä virheitä ja ohjaa matkanvaraussivustolle, josta voit ostaa lennon harvinaisen edullisella hinnalla.

Useimmiten nämä lennot ovat vasta hamassa tulevaisuudessa, joten akuuttiin matkakuumeeseen sivustosta ei välttämättä ole apua. Ole myös tarkkana varausta tehdessäsi – virheellinen hinta saattaa olla jo korjattu, Finavia muistuttaa.

Lähteet: Finavia/Google Flights, Kiwi, Momondo, Skyscanner, Secret Flying Artikkelin kuvitus: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli