Fotografiska Tallinn

Matkailu Ulkomaanmatkailu Uutinen 1.6.2023

Matkavinkki: Tallinna sai kahden Michelin-tähden ravintolan

Arvostetut Michelin-tarkastajat ovat pitäneet Viron ruokakulttuuria silmällä jo pitkään. Maan kulinaarinen kulttuuri sai jälleen ansaitsemaansa arvostusta.

Tallinnassa voi syödä hyvin ja erittäin hyvin. Tallinnassa ja sen lähiympäristössä on useita erinomaisia ja persoonallisia ravintoloita, joiden varaan voi hyvin suunnitella koko matkaohjelman.

Arvostetut Michelin-tarkastajat ovat pitäneet Viron ruokakulttuuria silmällä jo pitkään, yhdistyväthän siinä heidän mukaansa maassa Skandinavian sekä Keski- ja Itä-Euroopan makuvivahteet. Yhtälön osasia ovat myös ruokaperinteet, käsityötaitojen arvotus, paikallisten raaka-aineiden kunnioitus sekä kunnianhimoiset nuoren polven kokit.

Ensimmäiset kaksi tähteä

Viron kulinaarinen kulttuuri on saanut ansaitsemaansa arvostusta, sillä 180° by Matthias Diether ylsi tänä vuonna toiseen Michelin-tähteen.

Viron ensimmäisen kahden tähden ravintolan saksalaiskokin modernit luomukset esittelevät ”joukon makujen ja tekstuurien kontrasteja, unohtamatta pienimpiäkään yksityiskohtia.” Palvelu on tarkastajien arvioiden mukaan lämminhenkistä ja mukaansatempaavaa ja auttaa luomaan rennon ilmapiirin.

Michelin-opas on kansainvälisesti tunnetuin, arvostetuin ja vanhin ravintola-alan tunnustusjärjestelmä. Michelinin myöntämiä tähtiä on verrattu elokuvamaailman Oscareihin. Salaperäisesti työtään tekevien tarkastajien tuoreimpien vierailujen jälkeen 34 virolaista ravintolaa on ansainnut paikan tuoreimmassa vuoden 2023 oppaassa.

Michelin-opas on käytössä neljällä mantereella, ja se suosittelee yli 15 000:ta arvostettua ravintolaa, joista noin viidenneksellä on Michelin-tähtiä.

Michelin-oppaassa suositellut ravintolat valitaan ruoan laadun perusteella, joten niiden sisällyttäminen oppaaseen on jo itsessään merkki laadusta.

Tallinna_Juur

NOA säilytti tähtensä

Tuoreimmassa oppaassa Tallinnan NOA Chef’s Hall säilytti tähtensä. Tarkastajien mukaan erityisesti tuoreeseen kalaan panostavan ravintolan hienostuneet ruokalajit ovat koostumukseltaan omaperäisiä, ja niissä on monia monimutkaisia ja yksityiskohtaisia elementtejä, jotka valmistetaan erittäin taitavasti.

Kohtuuhintaiset Bib Gourmand -paikat

Tallinnalaisravintola Tuljak on oppaan uusin tulokas Bib Gourmand -ravintolana.

Bib Gourmand on tunnustus, jonka Michelin-opas on myöntänyt vuodesta 1997 lähtien ravintoloille, jotka tarjoavat hyvin valmistettua ruokaa kohtuulliseen hintaan.

Muita listauksen Bib Gourmand -ravintoloita ovat Noa, Viljandissa sijaisteva Fellin, Tallinnassa sijaitsevat Lore Bistroo, Mantel ja Korsten sekä Härg.

Vihreä tähti Soolle ja Fotografiskalle

Raplan Maidlassa sijaitseva Soo sai Vihreän tähden. Se on siis tarkastajiensa mukaan ravintola, joka tarjoaa ensiluokkaisia ympäristöystävällisiä ruokailukokemuksia.

Vihreän tähden ansaitsevat siis ravintolat, jotka noudattavat korkeimpia kestävän kehityksen standardeja ja osoittavat innovatiivisuutta ja vastuullisuutta sekä täyttävät eettiset ja ympäristönormit.

Tallinna_Leib

Tallinnan Telliskiven alueella sijaitsevan valokuvataiteen museo Fotografiskan yläpuolella sijaitsevan kattoravintolan se jokin on avokeittiö ja siellä loihditut makuelämykset.

Tallinna_Fotografiska_2023_MJ

Vihreän tähden ansainnut Fotografiska noudattaa ”lehdestä juureen, nenästä häntään” -periaatetta ja jätteetöntä lähestymistapaa.

Noin 80 prosenttia käytetyistä ainesosista on paikallista tuotantoa, ja monet niistä ovat luonnonmukaisesti ja kestävästi kasvatettuja tai pienten käsityöläistuottajien kasvattamia. Esimerkiksi ravintolan käyttämä hunaja tulee katon mehiläispesistä, ja ylijäänyt leipä muuntuu jauhoiksi seuraavan leipäerän valmistusta varten.

Lisää aiheesta

Jaa artikkeli