Matkailu Päivän kuva 16.7.2023

Päivän kuva(t): unelmien roadtrip Färsaarilla 

Ei liikenneruuhkia, ei liikennevaloja, ei idiootteja liikenteessä (paitsi muutama turisti).

Färsaaret on niitä kohteita, joka on monilla toivelistalla – kunhan sille löytyy oma aikansa. Suosittelemme ajan löytämistä mahdollisimman pikaisesti, sillä matka tuolle Norjan, Skotlannin ja Islannin välissä sijaitsevalle saariryhmälle on enemmän kuin odotusten arvoinen.

Yhdistelmämatka

Färsaaret kestää hyvin kohteena ihan oman matkansakin, sillä vaikka saarten pinta-ala on melko vaatimaton, ja koko maan halki ajaa tarvittaessa vain muutamassa tunnissa, näkemistä ja kokemista riittää yllättävänkin pitkäksi aikaa.

Färsaarille lentää vielä melko kätevästi, ja perillä voi ottaa vuokra-auton – mutta sinne pääsee myös lautalla omalla autolla. Lauttamatka kannattaa ajan antaessa periksi yhdistää osaksi hieman isompaa automatkaa, sillä samalla istumalla voi kokea myös Islannin.

Lautta Färsaarten Tórshavniin lähtee Tanskan pohjoisosista Hirtshalsista, jossa kannattaa ensin käydä upeassa oceanariumissa. Färsaarten jälkeen lautalla voi jatkaa sitten vielä Islannin nimihirviöön Seyðisfjørður. Molemmat lauttamatkat kestävät noin päivän eli yhteensä kaksi päivää.

Tässä muutama syy

Tässä ihan vain matkakuumeen edistämiseksi muutama tienäkymä Färsaarilta. Isompi matkajuttu tästä vihreästä paratiisista julkaistaan elokuun Moottorin painetussa lehdessä.

Teksti ja kuvat: Vesa Eskola

Jaa artikkeli