Viking FSTR

Matkailu Uutinen 4.8.2017

Tallink Silja ja Viking Line kaikkien aikojen matkustajaennätyksiin heinäkuussa

Tallink-konserni teki heinäkuussa kaikkien aikojen matkustajaennätyksen ja kuljetti yhteensä 1,2 miljoonaa matkustajaa. Viking Linen vastaava ennätys samalta ajalta on yli miljoona matkustajaa.

Tallinkin matkustajien kokonaismäärä heinäkuussa kasvoi 1,7 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Viking Linen kokonaiskasvu oli 9 prosenttia.

Tallinkin Ruotsi–Viro-reitillä matkustajamäärät kasvoivat 11,1 prosenttia ja Ruotsi–Latvia -reitillä 82,1 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

– Toimme Ruotsi–Viro -reitille viime vuodesta isomman laivan. Ruotsi–Latvia -reitillä on sen sijaan viime vuoden lopusta alkaen liikennöinyt kaksi laivaa yhden sijasta. Suomi–Ruotsi -reitin matkustajamäärä pysyi viime vuoden tasolla, kun taas Suomi–Viro -reitin matkustajamäärä väheni 5,2 prosenttia. Suomi–Viro -reitillä on pikalaivojen lisäksi heinäkuussa liikennöinyt vain yksi risteilylaiva Silja Europa, kun viime vuoden heinäkuussa reitillä liikennöi kaksi risteilylaivaa; Baltic Queen sekä Silja Europa, Tallinkin talousjohtaja Veiko Haavapuu selittää muutosta.

Viking Linen kasvu oli suurinta Helsinki–Tallinna -reitillä (24 prosenttia). Kasvuun vaikutti huhtikuusta lokakuuhun reitillä liikennöivä Viking FSTR. Viking Linellä myös kansainvälisten asiakkaiden osuus oli aiempia vuosia suurempi.

– Olemme erittäin tyytyväisiä matkustajamäärän kasvuun heinäkuussa ja iloisia siitä, että niin monet valitsevat meidän laivamme. Hintakilpailu on tänä kesänä ollut kivenkovaa, ja asiakkaat ovat hyötyneet siitä, kommentoi puolestaan Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses.

Silja Line Tallink Europa

Silja Line Tallink Europa

Kuljetettujen ajoneuvojen määrä väheni Tallinkilla 5,3 prosenttia ja henkilöautojen määrä kasvoi Viking Linella 14 prosenttia.

Tallinkin edelliset matkustajaennätykset tehtiin heinäkuussa 2016, jolloin matkustajamäärä ylsi 1 188 000 matkustajaan ja vuonna 2012, jolloin matkustajia oli 1 164 000. Vikingin Linen vastaavat ennätykset olivat heinäkuussa 2015 945 343 ja vuoden 2014 heinäkuussa 924 824 matkustajaa.

Muistathan passin tai henkilökortin mukaan merelle? Kerroimme aiemmin, kuinka elokuussa alkava Viron EU:n puheenjohtajuuskausi lisää matkustusasiakirjojen tarkastuksia Tallinnan-reitillä: https://moottori.fi/matkailu/jutut/matkustusasiakirjojen-tarkastuksia-lisataan-tallinnan-reitilla/

Lähteet: Tallink, Viking Line

Jaa artikkeli