15.9.2017

Porsche 911 GT3 Touring – kaikkien aikojen paras 911?

Porsche 911 GT3 Touring

Huhut osoittautuivat todeksi. Porsche paljasti Frankfurtin autonäyttelyssä siivettömän Touring-painoksen uudesta 911 GT3 -mallista.

Jos asiaa tarkastelee puhtaan rationaalisesti, on uuden varusteversion saama huomio täysin kohtuutonta. Kyseessä on sama 911 GT3, vain takasiipi puuttuu. Onneksi urheiluautoihin ei liity järkeily. Moottorin on suurten siipien kannattaja, mutta silti uusi Porsche 911 GT3 Touring viehättää siivellistäkin serkkua enemmän. Nyt 911 GT3:n upean tekniikan saa 911-mallin klassisia linjoja kantavaan koriin. Auto näyttää elegantimmalta. Tavallisen GT3-mallin kilpa-automaisuus puuttuu.

Touring-paketti on saatavilla vain manuaalivaihteiseen GT3:een – ehkäpä parhaimpaan urheiluautoon, jota Moottori on koskaan ajanut. Touring-paketti ei tuo siipeä suurempaa muutosta, eli auton alusta ja voimalinja ovat ennallaan. Porschen edustajan mukaan ainoa muutos ajokäytöksessä on korkeissa nopeuksissa hieman madaltunut downforce.

Porsche 911 GT3 Touring
Touring-paketin saa vain kuusivaihteisella manuaalilla varustettuun 911 GT3:een.

Nelilitraisen 9000 r/min kiertävän bokserikuutosen, manuaalivaihteiston ja puhdaslinjaisen korin yhdistelmä on hyvin lähellä viime vuoden rajoitettuna eränä valmistettua 911 R -mallia. Tehdas ei näe asiassa ongelmaa, sillä yli sata kiloa kevyempi 911 R poikkeaa tunnelmaltaan reilusti GT3:sta.

Touring-paketilla varustettujen 911 GT3 -mallien määrää ei ole rajoitettu. Tehtaan edustajat kuitenkin huomauttavat koko GT3:n tuotantomäärän jäävän varsin pieneksi, joten siivetön katukilpuri jäänee silti harvinaiseksi näyksi.

Porsche 911 GT3 Touring

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat