31.1.2023

Käyttötesti: räjähtävän ikkunan arvoitus – Polestar 2

Polestar 2 käyttötesti sähköauto ikkuna lasi rikki räjähti sirpale

Arkiominaisuuksien arviointi keskeytyi tällä kertaa, sillä Polestar 2:sta pamahti ikkuna kesken ajon.

Testijaksomme Polestar 2:n kanssa on sujunut melko harmonisessa yhteiselossa tähän asti. Tällä kertaa graafikkomme Jari Saarentaus hätkähti kuitenkin kesken ajon Kehä III:lla, sillä autosta pamahti ikkuna ilman ennakkovaroitusta ja melkoisella äänellä.

Kesken kehätien kulkemisen räjähtänyt ikkuna oli apukuljettajan puolen takaoven lasi. Polestar 2:ssa sivulasin jääminen pinteeseen on hiukan erikoista, sillä design-vetoisuudestaan huolimatta ovilaseilla on perinteiset karmit, eikä takaoven lasia yleensä edes availla.

On tietysti mahdollista, että viereisellä kaistalla ollut ajoneuvo on heittänyt jotain Polestarin ikkunaan, mutta harvemmin tavaraa ropisee sivulaseihin. Mikäli näin kävi, siitä ei jäänyt helposti havaittavia todisteita.

Polestar 2 käyttötesti sähköauto ikkuna lasi rikki räjähti sirpale

Kolmas ja salaliittohenkisin teoria koskee Polestar 2:n hiljattain saapunutta faceliftiä, jossa malli uudistui merkittävästi. Ehkä ikkuna särkyi sen merkiksi, että jotain uutta olisi tarjolla? Valitettavasti saamamme sijais-Polestar on kuitenkin etuvetoinen, sillä talvikeleillä uusi takavetoinen perusmalli olisi varmasti viihdyttävämpi.

Jäämme odottelemaan Polestarin paluuta korjaamoreissulta. Hajonneesta turvalasista löytynee muruja vielä kesälläkin.

Kuvat: Jari Saarentaus Teksti: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat