13.11.2017

100-vuotias Suomi arvostaa moottoripyöräilyä – maailmanmestari Ulla Kuljulle kutsu Linnaan

Liikuntarajoitteisten ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari Ulla Kulju on saanut presidentti Sauli Niinistöltä kutsun Suomen 100-vuotisjuhlavastaanotolle Linnaan itsenäisyyspäivänä.

Ratamoottoripyöräilijä Ulla Kulju osallistui ensimmäisenä alaraajahalvaantuneena naisena lajinsa MM-kilpailuun tänä vuonna. Toukokuun 20. päivänä Le Mansin MotoGP-kilpailun yhteydessä ajetusta liikuntarajoitteisten MM-kisasta Kuljulla oli tuomisinaan maailmanmestaruus.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat arvostaneet suorituksen niin korkealle, että Kuljulle tipahti postilaatikkoon kutsu Suomen 100-vuotisjuhlavastaanotolle Linnaan itsenäisyyspäivän illaksi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Presidentti onnitteli kesällä

Kutsu oli sikäli ennakoitavissa, jo heinäkuussa presidentti Niinistö lähetti Ulla Kuljulle onnittelukirjeen maailmanmestaruuden johdosta. Kultarannassa 18. heinäkuuta päivätyssä kirjeessä presidentti Niinistö toteaa, että ”saavutuksesi on todella hieno. Osallistuminen ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailuun ensimmäisenä alaraajahalvaantuneena naisena toimii varmasti esimerkkinä monelle”. Kirjeessä Niinistö toivottaa lisäksi Kuljulle hyvää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta.

Ulla Kulju

Ulla Kulju halvaantui lumilautaonnettomuudessa 15-vuotiaana. Moottoripyöräily, ja myöhemmin ratamoottoripyöräily, on ollut hänen pitkäaikainen haaveensa. Ensimmäisen kerran Kulju kokeili varsinaista ratamoottoripyörää vuonna 2015 ja kausi 2017 on ollut hänen ensimmäinen varsinainen kilpailukautensa.

Teksti: Janne Huhtala Kuvituskuvat: Janne Huhtala, Ulla Kulju

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat