16.2.2019

Testi: 303 Rubber Seal Protectant – kumitiivisteiden hoito

303 Rubber Seal Protectant

Vesiliukoinen kumitiivisteiden hoitoaine 303 Rubber Seal Protectant pitää tiivisteet kunnossa. Pieni sipaisu auttaa myös jäätymisongelmaa vastaan.

Viime viikolla kerroimme kuinka ovitiivisteet tulisi puhdistaa aika ajoin. Huolellisen puhdistamisen jälkeen tiivisteiden kumia olisi hyvä hoitaa ja tässä kohti 303 Rubber Seal Protectant astuu kuvioihin. Kyseessä on kumitiivisteitä muun muassa haurastumiselta suojaava tuote.

Kosteus kerääntyy likaisten tiivisteiden epäpuhtauksiin, jonka takia tiivisteet jäätyvät kiinni. Tämä kaikki ratkottiin jo edellisellä viikolla Moottorin autonhoitojuttusarjassa. Haurastumiselta ja kuivumiselta suojaaminen on niin helppoa puhdistuksen perään, että sen tekemättä jättäminen tuntuisi suorastaan hölmöltä.

303 Rubber Seal Protectant
303 Rubber Seal Protectant on vesiliukoinen kumitiivisteille tarkoitettu suojatuote.

Kumitiivisteiden hoito ei tarvitse niinkään ohjeistusta, mutta sopiva tuote on syytä löytää. 303 Rubber Seal Protectant on eräs vaihtoehto ja tällä kertaa kokeilemme sen käytettävyyttä, pohdimme hintaa ja lopulta arvioimme suorituksen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

303 Rubber Seal Protectant

Valmistajan nimi on erikoinen numeroyhdistelmä 303. Yritys on valmistanut suojatuotteita 80-luvulta lähtien autoilijoille, veneilijöille ja kodin tarpeisiin. 303 on erikoistunut materiaalien suojaamiseen ultraviolettisäteilyltä.

303 Rubber Seal Protectant levitys
Rubber Seal Protectant levitetään pakkausta hyödyntäen, sillä sen päässä on vaahtomuovinen levitystyyny.

303 Rubber Seal Protectant on nimensä mukaisesti kumitiivisteille tarkoitettu suojatuote ja myös täysin vesiliukoinen. Sen luvataan pitävän kumitiivisteet toimintakuntoisena hidastamalla niiden hapertumista ja kuivumista. 303 kertoo Rubber Seal Protectantin pitävän myös kumitiivisteiden ulkonäöstä huolta, mutta vanhoja jo rikki kuluneita tiivisteitä se ei pelasta.

Ainoa pakkauskoko on 100 millilitran muovipullo, jossa on esimerkiksi joistakin kenkälankkipakkauksista tuttu kiinteä levitinpää. Pullon päässä on siis vaahtomuovityyny, johon ainetta imeytyy ja josta se leviää tasaisemmin tiivisteelle. Tähän palataan testaamisen yhteydessä.

303 Rubber Seal Protectant etiketti
Noin 15 euroa maksava 303 Rubber Seal Protectant on vielä kohtuullinen hinnaltaan. Pakkaus (100ml) riittää varsin pitkälle.

Hintaa tällä tuotteella on noin 15 euroa, joka on katsantakannasta riippuen joko paljon tai vähän. Swissvax tarjoaa kumitiivisteiden hoitoon yli 50 euroa maksavaa tuotetta (joskin pakkauskokokin on moninkertainen), vaan toisaalta silikonitiivistepuikon saa automarketista selvästi alle kymmenellä eurolla. Kaikki riippuu sitä, onko vesiliukoinen 303 Rubber Seal Protectant hyvä tuote.

Emme ole käyttäneet pakkausta vielä loppuun ja on vaikea arvioida kuinka paljon sitä kertakäytöllä kuluu. Siten käyttökustannus jää tällä kertaa valitettavasti arvailujen varaan. Tavallisesti tämänkaltaisia tuotteita käytetään harvoin, joten yksi puikko riittää pitkälle.

303 Rubber korkki
Läpinäkyvä korkki on kierteitetty. Äärimmäisen pieni asia parantaa laatuvaikutelmaa merkittävästi, sillä korkin kiinnipysymiseen voi luottaa.

Testissä

303 Rubber Seal Protectantin esteettisistä ominaisuuksista ei ole juurikaan sanottavaa suuntaan tai toiseen. Maitomainen neste voisi olla viskositeetiltaan korkeampikin, jotta se ei valuisi ympäriinsä liikaa annostellessa. Vesiliukoisen tuotteen koostumus tosin ehkä auttaa käyttämään sitä sopivasti, josta päästään vaahtomuoviseen annostelupäähän.

Allekirjoittanut ei ole tämän annostelutavan suurin ystävä ja ensimmäisellä käyttökerralla ainetta valahtikin tiivisteiden sijaan kuljettajan istuimelle. Hoitoaineen levittäminen tiivisteille on operaatio, joka varmasti jakaa mielipiteitä parhaan levitystavan suhteen. Kannattaa etsiä vaihtoehto, joka sopii juuri itselle.

Sen sijaan vaahtomuovipäätä suojaavassa läpinäkyvässä korkissa on kierre, joka tekee sen avaamisesta ja sulkemisesta suorastaan nautittavaa - tämän ratkaisun soisi yleistyvän. Se tekee myös muuten tavanomaisesta pakkauksesta laadukkaamman tuntuisen auttaen perustelemaan noin 15 euron hintaa. Silikonitiivistepuikkoja saa halvemmalla, mutta tämä vesiliukoinen tuote on hieman edellä.

303 Rubber Seal Protectant lopputulos
Hieman vanhemman tiivisteen tapauksessa vaikutus on helppo nähdä. Alareunaan on levitetty Rubber Seal Protectantia, joka on tehnyt tiivisteestä tasaisen mustan ilman rasvaista kiiltoa.

Levityksen jälkeen 303 suosittelee pyyhkimään ylijäämät esimerkiksi froteeliinalla muutaman hetken päästä, joskin välttämällä liikaa levittämistä saimme tasaisen jäljen ilmankin jälkipyyhintää. Rubber Seal Protectantin jäljiltä tiiviste ei jää kosteaksi, tahmeaksi tai kerää pölyä – tämä on eräs tärkeimmistä ominaisuuksista.

Täysin vesiliukoinen tuote on mukava silikonipuikkoihin verrattuna ja perustelee allekirjoittaneelle hieman korkeamman hintansa jo tällä. 303 Rubber Protectant hoiti myös tehtävänsä hyvin, sillä puhdistetut ja suojatut tiivisteet eivät enää jäätyneet kokeilujakson aikana kiinni. Lisäksi tiivisteet näyttävät ja tuntuvat paremmalta kuin ennen käsittelyä.

Teksti ja kuvat: Henri Posa

Luetuimmat