12.6.2016

401 hevosvoimainen järkifarkku Mercedes-AMG E 43

Mercedes-AMG E 43

Nelivetoinen E 43 tarjoaa hyvät tilat, nelivedon ja 401 hevosvoimaa.

Mercedes-Benzin nimipolitiikka muuttuu vauhdilla, joka jättää Autobahnan vasenta kaistaa kiitävän AMG-Mersunkin jälkeensä. Tuoreimpana muutoksena valmistaja on laajentanut Mercedes-AMG -mallistoaan miedommilla versioilla.

Tuorein niistä on uusi Mercedes-AMG E 43 4Matic. Yhdistelmää mieto ja AMG ei kannata säikähtää: tarjolla on 401 äänekästä hevosvoimaa. Voima ammennetaan kolmilitraisesta tuplaturbo-V6:sta yhdeksänvaihteisen automaatin kautta neljälle vetävälle pyörälle.

Mercedes-AMG E 43

Voimalinja sinkoaa farmarikorisen E-sarjalaisen sataseen 4,7 sekunnissa. Huippunopeus on perinteiden mukaisesti rajoitettu 250 kilometriin tunnissa.

Uutuuden voi nähdä Mercedes-Benzin vastineena esimerkiksi Audi S6:lle. Auton tavoitteena on yhdistää korkea suorituskyky ja arkipäiväinen mukavuus.

Mercedes-AMG E 43

Lähitulevaisuudessa E 43:n yläpuolelle esitellään perinteinen raskaan sarjan AMG-malli, tuplaturbo-V8:lla liikkuva E 63. Sen teholukema asettunee vähintään 550 hevosvoiman tuntumaan.

Nyt esitelty E 43 yhdistää tavallisten E-sarjalaisten ja tulevan E 63:n komponentteja. Jousitus on viritetty urheilulliseksi ja jarrut vaihtuneet AMG-tasoisiin levyihin ja satuloihin. AMG-perinteiden mukaisesti sisustaa koristavat tukevat urheiluistuimet värikkäin tikkauksin.

Mercedes-AMG E 43

Teknisten tietojen perusteella uudesta E 43:sta on vaikea löytää suuria heikkouksia. Ehkä ainoa kauneusvirhe löytyykin nimestä: stuttgartilaismerkin nimipolitiikka sijoittelee eritasoiset AMG-mallit lähekkäin. Esimerkiksi Audi on onnistunut erottelussa paremmin S- ja RS -malliensa kanssa. Vanha totuus pitänee kuitenkin paikkaansa: ei nimi autoa pahenna.

Teksti: Lauri Ahtiainen Kuvat: Mercedes-Benz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat