11.11.2022

Abarth selkiytti mallistoaan – valmistautuu pian koittavaan mullistukseen

Abarth tarjoaa jatkossa joko selkeästi ylellisiä tai urheilullisia pikkuautoja. Aivan pian se tarjoaa myös sporttista sähköpikkuautoa.

Nykyinen polttomoottoripohjainen Fiat 500 on ollut tuotannossa jo uskomattomat 15 vuotta. Näin myös Abarth on esittänyt siitä ikonisiksi muodostuneita näkemyksiään puolitoista vuosikymmentä, ja versioita on kertynyt oikein kunnolla. Jatkossa sävel on selkeämpi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Turismo vai Competizione?

Abarthin kaksi sielua ovat jatkossa Turismo ja Competizione. Niistä ensimmäinen tarjoaa autoon kaivattua Abarth-tyyliä mukavammalla ja toki myös, varsinkin kokoluokka huomioiden, ylellisellä otteella. Ulkoapäin Turismon tunnistaa muun muassa mallimerkinnöistä sekä samannimisistä 17-tuumaisista vanteista. Sisällä eksklusiivisuutta luo muun muassa nahkaverhoilu.

Competizione on sitten nimensä mukaisesti se Abarthin alkuperäistä luonnetta ehkä enemmän peilaava "sielu". Tässä versiossa on vastaavasti Competizione-mallimerkinnät, samannimiset 17-tuumaiset vanteet, Sabelt Carbon -istuimet sekä tekniikkapuolella muun muassa kitkalukko. Näiden lisäksi tarjolla on edelleen esimerkiksi tekniikka- ja mukavuuspainotteisia lisävarustepaketteja.

Historiallisessakin mielessä katsottuna Abarthista valmistetaan edelleen kahta erilaista voimaversiota. On 165 hevosvoiman Abarth 595 sekä 180 hevosvoimaa tarjoileva Abarth 695. Myös kaksi tuttua korimallia, kova- ja avokattoinen, jatkavat skorpionin katalogissa mukana.

Tunnusvärit yhteen sekoitettuna

Abarthin päivänselvät tunnusvärit ovat keltainen ja punainen. Mallivuoden 2023 uudistusten myötä Abarthit saavat kuvissakin esiintyvän, uuden Orange Racing -värin. Se on yhtä kuin skorpionimerkin tunnusvärit yhteen sekoitettuna. Värillä kunnioitetaan myös Abarthin yhteistä historiaa Fiat 131 Racing Volumetricon kanssa, joka oli voimakkaan oranssi erikoiserä.

Abarth pian uuteen aikaan

Abarthilla ei juuri tällä hetkellä ole 595/695:n ohella muuta mallia. Näin on ollut sen jälkeen, kun Grande Punto ja 124 Spider tiputettiin omina aikoinaan pois mallistosta. Tilanteeseen tulee muutos 22. marraskuuta, joka on lukkoon lyöty päivämäärä ennennäkemättömän sähköisen Abarth 500:n ensiesittelylle.

Lähde ja kuvat: Abarth Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat