23.6.2016

ADAC selvitti: älä juhli urheiluhuumaa näin

Saksa tunnetaan autojen lisäksi myös jalkapallosta. Onneksi maan autoliitto ADAC on nyt selvittänyt millä tavoin futishurmaa ei kannata juhlia liikenteessä.

Saksan autoliitto ADAC on kaikessa viisaudessaan ennättänyt selvittämään vaarallisimmat tavat juhlistaa urheiluhuumaa. Motivaationa saksalaisorganisaatiolla oli selvästi meneillään olevat jalkapallon EM-kisat, sillä tunnetustihan 90 minuuttia kestävän jalkapallo-ottelun päätteeksi Saksa voittaa.

Havainnollistava ja saksalaisuudesta huolimatta tietynasteista huumorintajua osoittava video demonstroi hyvin klassisiin voittotuuletuksiin liittyvät vaarat liikenteessä. Käsittämättömästä syystä urheiluhurmoksessa roikutaan usein auton ulkopuolella, jolloin ajoneuvon turvalaitteet eivät toimi äkillisissä väistö- tai jarrutustilanteissa. Juhlinta saattaa siis sattua päähän muutenkin kuin kuohujuoman merkityksessä.

Vaikka Suomen jalkapallomenestys ei aivan vielä tarvitse samanlaista valistusta, kannattanee videon opit pitää mielessä esimerkiksi jääkiekon MM-kisojen yhteydessä.

Lähde: Autogefühl

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat